Простий рецепт дерунів може полегшити ваше життя / фото ua.depositphotos.com

Деруни - це популярна страва європейської кухні. Їхні варіанти можна зустріти по всьому світу у всіх країнах, де вживають картоплю. В Україні деруни особливо поширені в північних і західних районах, проте люблять їх однаково люди по всій країні. УНІАН розповість, як зробити деруни з картоплі, навіть якщо вдома немає терки.

Раніше ми говорили про те, як приготувати найсмачніші деруни на світі за рецептом шеф-кухаря.

Як приготувати деруни - лайфхаки

Картопляні оладки відносяться до одних з найпростіших страв. Вони не вимагають спеціального інвентарю або якихось незвичайних продуктів - тільки ваше бажання і трохи натхнення.

Відео дня

Для приготування вам знадобляться:

  • картопля - 300 гр;
  • яйця - 1 шт;
  • борошно - 1 ст. л. з гіркою;
  • сіль, перець - за смаком.

Також візьміть глибоку сковороду з товстим дном. За бажанням тарілку для дерунів можна застелити серветкою, щоб позбутися зайвого масла.

Картоплю чистимо і натираємо на середній тертці. Подрібнений овоч можна віджати від рідини і промити від крохмалю, але з ним деруни будуть більш хрусткими. Можна також дрібно накришити туди одну маленьку цибулю, якщо їсте її. Додаємо злегка збите яйце, спеції і борошно. Перемішуємо до однорідності і смажимо до рум'яності на середньому вогні. Подавати деруни найсмачніше зі сметаною. 

Раніше ми вже розповідали, як смажити картоплю з хрусткою скоринкою.

Існує також ледачий спосіб, як приготувати деруни без тертя картоплі на тертці. Для цього лише треба використовувати іншу кулінарну техніку. Якщо ви не знали, чи можна подрібнити картоплю в блендері для дерунів, то наша відповідь - так. Для зручності варто нарізати овочі середнім кубиком. Потім додаємо інші інгредієнти і смажимо картопляні оладки. 

Якщо ж вам цікаво дізнатися, як зробити деруни без терки і блендера, то вам може допомогти м'ясорубка. З її допомогою можна за лічені хвилини і без зайвих рухів подрібнити картоплю. 

Вас також можуть зацікавити новини: