Правильно приготоване господарське мило допоможе відмити сковороду від жиру і нагару / колаж УНІАН зі скріншотів

Навіть далеко не всі досвідчені господині знають, що господарське мило можна смажити на сковороді, і така "страва" принесе дуже велику користь посуду.

Давайте "покопаємося" в деталях. Спочатку потрібно розібратися, навіщо смажити господарське мило на сковороді і як це робити правильно. Смаження мила необхідне у тому разі, якщо ви хочете, щоб на вашій сковороді більше не було жиру й нагару. А ось тепер розберемося, які кроки потрібно зробити, для того, щоб лайфхак приніс дивовижний результат.

Чи можна використовувати господарське мило для миття посуду - точна відповідь

Найголовніше - "озбройтеся" речами, які знадобляться для роботи.

Відео дня

Ось що потрібно взяти:

  • терка;
  • губка.

Цю роботу краще виконувати в рукавичках.

Розповідаємо, як очистити сковороду за допомогою господарського мила. Спочатку натріть мило на дрібній тертці так, щоб воно покрило дно сковороди. Потім залийте водою (рідина просто повинна покрити мило). Поставте каструлю на середній вогонь. Після цього прожарюйте до тих пір, поки мило з водою не перетворяться на однорідну масу. Це може зайняти приблизно до 10 хвилин.

Поки сковорода прожарюється, візьміть губку, вмочайте її дуже акуратно в утворений мильний розчин і наносіть його на бортик. 

Коли сковорода прожариться, трохи почекайте і ретельно помийте її мильним розчином.

Раніше УНІАН писав, як відмити антипригарну сковороду зовні та всередині так, щоб її не пошкодити.

Вас також можуть зацікавити новини: