Як виростити хризантему в горщику / фото ua.depositphotos.com

Важко знайти більш витривалу квітку, ніж хризантема. Вона здатна витримувати суворі осінні заморозки, а з вирощуванням хризантеми впорається навіть недосвідчена садівниця.

Раніше УНІАН розповідав, як змусити цвісти герань, а сьогодні розберемося, як вирощувати хризантеми в горщиках.

Хризантеми можна вирощувати двома способами: із живців та з насіння. Обидва способи мають свої нюанси. 

Відео дня

Хризантеми в горщиках - як вирощувати

Передусім, садівників цікавить, коли сіяти насіння хризантеми на розсаду. Оскільки вона цвіте восени і взимку, найкраще висівати насіння весною. Почніть із вибору сорту рослини. Насіння хризантеми можна купити майже у кожному квітковому магазині. Там же оберіть ґрунт для вирощування - найкраще суміш 60% з торфу + 40% з вермикуліту. 

Для посіву оберіть прямокутний горшок, насипте туди ґрунтосуміш, рівномірно розприділіть насіння та покрийте його тонким шаром ґрунту, рясно полийте, прикрийте прозорою плівкою, зробіть у ній кілька отворів і залиште у сонячному місці. 

Деякі садівники й досі спечераються, де люблять рости хризантеми. Одні впевнені, що їхнє улюблене місце у напівтіні, інші ж вирощують їх на сонечку. Ми ж радимо поставити горшок з насінням хризантем на сонце, поливати кожні 7-10 днів та чекати перших сходів.

Хризантема проростає з насіння не дуже швидко. Чекайте перших паростків за місяць. Одні з них будуть міцнішими та вищими, а інші - зовсім кволими і молодими. Це нормальний процес для цієї рослини, не хвилюйтеся, що зробили щось не так.

Висадка живців - особливості процесу

Ранньою осінню зміцнілі живці хризантеми можна розсаджувати. Приготуйте для живців окремі горщики, або підготуйте ділянку відкритого ґрунту.

Для вирощування у горщиках краще обрати таку ж ґрунтосуміш, як для висівання насіння. Закріпіть живець у ґрунті, полийте його та стежте за тим, як рослина приймається. В одному горщику можна посадити кілька живців хризантеми - вазон виглядатиме пишним. Частота поливу залежить від швидкості випаровування води з ґрунту. Зазвичай, це 10 днів.

Вже осінню ваше око тішитимуть квіти хризантеми.

Вас також можуть зацікавити новини: