Як позбутися мух у будинку - варіанти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У літній період, коли вікна у квартирах і будинках постійно відчинені, будь-які комахи, зокрема й мухи, із задоволенням залітають у житло. Вони не тільки дратують психологічно, а й можуть бути джерелом небезпечних захворювань. УНІАН розповість, що робити, щоб мухи не залітали в будинок.

Найсильніший засіб від мух - вибирайте будь-який

Для того щоб зрозуміти, як позбутися мух у будинку, потрібно діяти поетапно. По-перше, далеко не завжди обов'язково відразу ж потрібно бігти за різними спреями та іншими хімічними засобами. Найчастіше, в не особливо запущених випадках, є шанс обійтися "малою кров'ю". Почнемо з того, який запах не люблять мухи:

  • ефірну олію лаванди, базиліка, евкаліпта або м'яти налити в аромалампу і нагрівати, щоб запах наповнив приміщення;
  • полин, черемху, бузину або кропиву - нарвати, розставити по дому у вазах.

По-друге, можна самостійно виготовити засіб від мух у домашніх умовах під виглядом пастки . Найпростіший варіант - використовувати мильну піну з оцтом. Вам потрібно взяти будь-яку банку, налити на дно 1 ст. л. оцту, кілька крапель засобу для миття посуду і збовтати, щоб вийшла піна.

Відео дня

Накрити банку харчовою плівкою і зробити отвори, через які мухи потраплять всередину, а назад вибратися не зможуть. Як альтернативу можна налити на дно банки що-небудь солодке - мед, сироп або варення.

Як зробити, щоб мухи не залітали в будинок - поради

Найчастіше комахи потрапляють у житло через відкриті вікна, вентиляційні решітки або під'їзд. Для того щоб мухи не залітали в будинок, зробіть "попереджувальний постріл":

  • встановіть на вікна герметичні москітні сітки;
  • закрийте вентиляційні отвори решітками;
  • розвісьте в під'їзді липкі стрічки від мух.

Це три кроки, які потрібно зробити обов'язково, якщо ви не хочете постійно боротися з комахами. Крім того, привчіть себе стежити за тим, чи не залишили ви на столі що-небудь їстівне - ароматний запах їжі теж привертає мух, які, одного разу спробувавши їжу, гарантують їй подорож у смітник.

Вас також можуть зацікавити новини: