Як захистити кран від нальоту - корисна порада / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Змішувачі у ванній і на кухні швидко втрачають привабливий зовнішній вигляд навіть після ретельного генерального прибирання. Вся справа в краплях від води, які висихають на крані і таким чином забруднюють його. УНІАН розповість, чим відмити кран від нальоту і змусити його сяяти чистотою.

Як очистити кран від нальоту - домашні засоби

Досвідчені господині знають, як відмити кран від нальоту - для цього не обов'язково використовувати дорогу "хімію". Можна обійтися звичайним столовим оцтом або взяти яблучний (винний). Все, що вам потрібно - це:

  • нанести оцет в чистому вигляді на проблемні ділянки крана;
  • почекати 15-20 хвилин;
  • потерти вологою губкою, змити водою.

Для того щоб ще більш ефективно очистити кран від нальоту, візьміть шматочок замшевої тканини. Після миття крана протріть його сухим рушником, а потім поліруйте замшею до тих пір, поки він не заблищить. Такий лайфхак допоможе домогтися неймовірного результату.

Відео дня

Як відмити кран від нальоту рослинною олією

Відмити кран від вапняного нальоту допоможе звичайна олія - можна брати будь-яку рослинну (кокосову, оливкову або соняшникову). Використовувати її просто - пару крапель нанесіть на ватний диск і протріть кран після того як відмили його від слідів води. Олія допоможе не тільки почистити кран від нальоту, а точніше - від його залишків, які могли не зникнути після впливу оцту, але і збереже блиск. Більш того - такий дешевий продукт створює своєрідну плівку - вона "відштовхує" краплі води і зберігає кран чистим на більш довгий термін.

Вас також можуть зацікавити новини: