Як відмити шви на плитці підлоги або стін / depositphotos.com

Шви між плиткою у ванній кімнаті і на кухні - важкодоступне місце для більшості миючих засобів. Ці ділянки забруднюються швидко, а відмити їх непросто, якщо не знати певних секретів. УНІАН з'ясував, чим відмити шви на плитці на підлозі або на стінах максимально ефективно.

Раніше ми говорили про те, як почистити плитку від жиру на кухні і як очистити плитку у ванній від жовтизни і нальоту.

Як очистити шви між плиткою у ванній содою і оцтом - інструкція

Сода і оцет - побутові продукти, які є в шафці будь-якої господині. З їх допомогою можна легко відчистити навіть найскладніші місця в квартирі - в тому числі, міжплиточні шви.

Відео дня

Технологія проста: змішайте соду і оцет в рівних пропорціях, нанесіть кашку на шви між плитками. Залиште на 5 хвилин, а потім, використовуючи жорстку щітку, ретельно потріть брудні місця. Змийте розчин теплою водою і витріть плитку ганчіркою насухо.

Як швидко очистити шви плитки содою

Якщо оцту вдома немає, то можна використовувати одну лише соду - вона теж відмінно справляється з будь-яким брудом. Вам знадобляться лише пачка соди і стара зубна щітка. Далі порядок дій такий - потрібно намочити шви водою і щедро посипати їх содою. Почекати 1-2 хвилини, а потім ретельно потерти зубною щіткою. Не зайвим буде і посипати велику щітку содою, а потім почистити нею кахель, щоб прибрати і весь інший бруд з плитки. В кінці змийте все теплою водою і насухо витріть ганчіркою.

Як очистити шви між плиткою в домашніх умовах відбілювачем

Вам потрібно взяти будь-який засіб для чищення, в складі якого є багато хлору - він "вбиває" не тільки бактерій, але і грибків. Інструкція по застосуванню відбілювача така ж проста, як і у випадку з содою - змочіть всі шви, нанесіть засіб, почекайте 10-15 хвилин, ретельно потріть шви, а потім змийте теплою водою. 

Як очистити шви у ванній від жовтизни домашнім чистячим

Покупна побутова хімія погано справляється з подібними забрудненнями, та й навіщо її використовувати, якщо можна зробити таке ж засіб самостійно. Змішайте в одній ємності:

  • воду - 1.5 л;
  • соду - 150 гр;
  • оцет - 100 мл;
  • лимонну кислоту - 25 гр.

Розпорошити приготований розчин на шви через пульверизатор і залишити на 15 хвилин. Потім взяти жорстку щітку і старанно потерти нею плитку. Процедуру повторити, а потім змити все теплою водою.

Вас також можуть зацікавити новини: