Чим відмити плитку у ванній щоб не було розводів / depositphotos.com

Через нерегулярне прибирання, погану воду або високу вологость плитка у ванній кімнаті покривається некрасивим нальотом, а то і зовсім жовтіє. Такі забруднення не радують око естетично і є сприятливим середовищем для розмноження бактерій. УНІАН розповість, як відмити кахель у ванній від нальоту і очистити плитку.

Раніше ми говорили про те, як відмити душову кабіну від нальоту, грибка і цвілі, а також чим відмити ванну від бруду, що в'ївся.

Чим відмити кахель у ванній - народні засоби та поради

Існують кілька "бабусиних" методів, які допомагають, якщо вам цікаво, чим відмити плитку у ванній до блиску. УНІАН зібрав найбільш ефективні з них:

Відео дня
  • господарське мило - натерти губку, намилити плитку, залишити на півгодини, потім змити водою і витерти сухою ганчіркою;
  • сода - насипати соду на мокру губку, ретельно потерти брудне місце і залишити на півгодини, потім ретельно потерти і змити водою;
  • оцет - перелити в пульверизатор, розпорошити на плитці, залишити на 20-30 хвилин, потім потерти губкою і змити водою;
  • нашатир - розвести в 1 л води 30 мл нашатирю, розпорошити через пульверизатор, залишити на 5 хвилин, потім змити водою;
  • лимонна кислота - розчинити у воді в пропорції 1:2, залишити до появи білих розводів, змити теплою водою за допомогою губки.

Завдяки нашим порадам ви знаєте, як очистити плитку у ванній від жовтизни за допомогою різних народних засобів. Для тих, хто спеціально шукав інформацію про те, як відмити кахель у ванній лимонною кислотою, є корисний лайфхак - не використовувати кислоту в чистому вигляді, інакше вона подряпає плитку, а також уникати її попадання на шви - вони від цього руйнуються.

В якості альтернативи можна використовувати хлорку - це старий "дідовський" метод, який подобається багатьом за його потужність. Хлорку потрібно розвести у воді, перелити в пульверизатор, обробити плитку і залишити на 15 хвилин. Потім змити губкою, змоченою у воді, і витерти сухою ганчіркою.

Вас також можуть зацікавити новини: