Відмити сковороду від нагару дуже легко / фото ua.depositphotos.com

Сковорода є практично на кожній кухні, адже без неї складно уявити приготування їжі. Часом до неї можуть пригорати шматочки їжі, що стає проблемою, особливо якщо не вимити все одразу. Не всі знають, як відмити сковороду від старого нагару, а тому сильно засмучуються, коли бачать бруд і жир на посуді.

Однак не поспішайте викидати пательню! У цій статті ми розповімо, як відчистити нагар на сковороді, а також чим відмити сковороду з антипригарним покриттям.

Як відмити сковороду, що пригоріла

Якщо у вас проста сковорідка, без жодного "ніжного" покриття, допоможе простий і дуже дієвий лайфхак. Вам знадобляться:

Відео дня
  • 2 столові ложки соди;
  • 2 столові ложки перекису;
  • 1 столова ложка звичайної рідини для миття посуду.

Для початку нагрійте сковороду, наливши у неї трохи води. Коли рідина закипить, зливайте її та робіть "чудо-суміш". Просто змішайте всі інгредієнти зі списку вище, а потім натріть ними пательню.

Залиште її приблизно на 15-20 хвилин. Після цього зчищайте засіб разом із залишками жиру і нагару. Завдяки цьому лайфхаку ви забудете про те, як відмити пригорілий жир від сковороди без спеціальних засобів. Повірте, купувати дорогі хімікати не потрібно.

Як відмити пригорілу сковороду з антипригарним покриттям

Інше питання виникає, якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям. Вся річ у тому, що його дуже легко пошкодити. А тому сода, перекис і сухі порошки - точно не для такого посуду.

Для миття сковороди з тефлоном і іншими видами антипригарного покриття вам потрібні:

  • половинка звичайного господарського мила;
  • трохи води.

Просто натріть мило на тертці і "обмажте" ним сковороду зсередини. Потім залийте все це водою, вона повинна покривати усі брудні ділянки посуду. Поставте сковороду на вогонь і нехай мило з водою трохи прокип'ятять. Після цього почекайте, поки вода і посуд охолонуть і просто промийте все м'якою мочалкою. Ви здивуєтеся, але жир і нагар дійсно зникнуть, а всі гості точно будуть питати, як очистити пригорівшу пательню з тефлоновим покриттям, щоб вона виблискувала, як ваша.

Як відмити пригорілу сковороду зовні

Якщо ж ви хочете відмити зовнішні стінки сковороди, вам допоможе звичайна сода. Просто посипте нею усі місця з нагаром і жиром, а потім залийте все це оцтом. 

Коли реакція закінчиться і сода перестане шипіти, почекайте приблизно 10-15 хвилин. Після цього беріть губку, звичайний миючий засіб і мийте сковороду в теплій воді. Жир і нагар випаруються на очах!

Нагадаємо, раніше господині розповіли, як відмити нагар на каструлі.

Вас також можуть зацікавити новини: