Як відіпрати пляму від дезодоранту / фото ua.depositphotos.com

Білі, схожі на воскові плями дезодоранту часто залишаються на одязі, коли засіб висихає. Навіть використання дорогих дезодорантів не гарантує відсутність плям. Якщо пральна машинка не "бере" такі плями, то в хід йдуть домашні засоби, які є у кожного на кухні або у ванній.

Раніше ми розповідали також, як відіпрати кров з одягу.

Лимонний сік

Лимонний сік виведе свіжі сліди від дезодоранту, але на старі плями він не подіє. На кольорових і чорних тканинах лимонний сік застосовують з обережністю: спочатку для перевірки капніть кілька крапель лимонного соку в непомітному місці.

Відео дня

Видавіть на пляму сік половини лимона і залиште на 10 хвилин. Потім прополощіть одяг у прохолодній воді.

Капронові колготки

Незвичайний, але дуже ефективний спосіб. Протріть пляму висохлого дезодоранту шматком непотрібного капрону, наприклад, старими панчохами або колготками. Пляма швидко зійде з одягу.

Господарське мило

Невеликий обмилок господарського мила легко видаляє плями дезодоранту. Натріть обмилок на крупній тертці і розчиніть в ополонику теплої води. Ще один обмилок залиште цілим. Плями від дезодоранту потріть господарським милом, а потім замочіть річ в мильній воді на 30 хвилин.

Засіб для миття посуду

Переконайтеся, що в складі засобу для миття посуду є гліцерин - він добре виводить плями дезодоранту, а заодно і плями поту. Для видалення забруднення нанесіть кошти на пляму товстим шаром і залиште на 30-60 хвилин в залежності від давності плями. Потім виперіть річ вручну або в машинці.

Аспірин

Ацетилсаліцилова кислота добре справляється з плямами дезодоранту на будь-якому одязі. Для виведення плями розчиніть 2 таблетки аспірину в 70 мл холодної води. Замочіть в цьому розчині плями, потріть непотрібною зубною щіткою і залиште на 3 години.

Оцет

Цей засіб добре видаляє як плями від дезодоранту, так і сліди поту. Але оцет не можна наносити на білі речі, інакше залишаться сліди. Змочіть ватний диск в 9% - ному оцті і добре просочіть пляму. Залиште на 10 хвилин, потім виперіть річ.

Вас також можуть зацікавити новини: