Як почистити килимок для ванної / depositphotos.com

Килимки для ванної бувають прогумовані або з мікрофібри - це найпопулярніші варіанти, хоча існує і безліч інших. Незалежно від матеріалу килимки потрібно постійно прати - УНІАН розповість, як це зробити.

Раніше ми говорили про те, як відмити душову кабіну від грибка і цвілі.

Як правильно почистити килимок - загальні положення

Майже в кожному будинку або квартирі у ванній кімнаті є килимок - цей зручний елемент інтер'єру дозволяє вам не ставати мокрими ногами на холодну підлогу. Незважаючи на зручність у використанні, килимок збирає багато пилу і вологи, тому його потрібно постійно чистити. В цілому, на будь-якому подібному виробі є бирка від виробника, де він вказує, як потрібно доглядати за килимком. Але загальні рекомендації з чищення предмета побуту залежать, в основному, від його матеріалу.

Відео дня

Як очистити прогумований килимок - інструкція

Якщо у вас у ванній лежить килимок, зроблений з гуми, то він також вимагає регулярного чищення, інакше на виробі утворюються хвороботворні бактерії і грибки. Метод очищення гумового килимка простий:

  • налити в ванну теплу воду;
  • додати 1-2 склянки миючого засобу з хлором;
  • занурити килимок у воду і, надівши рукавички, почистити виріб з обох сторін.

В кінці потрібно ретельно промити килимок теплою водою і залишити сушитися природним чином. Врахуйте, що на батареї класти виріб не можна, як і піддавати прямим сонячним променям.

Взагалі, прати гумові килимки в машинці не можна, але якщо дуже хочеться, то можна. Головне - відключити віджимання і сушку, а також вибрати делікатний режим прання. Не забудьте покласти в барабан СМА кілька старих рушників або ганчір'я - вони будуть грати роль губки, що змиває бруд з килимка.

Як випрати килимок для ванної з ПВХ або мікрофібри

Вироби з ПВХ або мікрофібри дуже популярні - вони швидко вбирають вологу і вважаються дуже приємними на дотик. Прати їх нескладно, вам потрібно лише:

  • занурити килимок в барабан машинки;
  • виставити температуру максимум 60°C;
  • замість порошку налити миючий засіб або шампунь;
  • запустити прання.

Враховуйте, що разом з іншими речами прати такі килимки не можна, як і включати автоматичний віджим в СМА. Справа в тому, що виріб з ПВХ або мікрофібри відмінно вбирає вологу і в мокрому стані може важити дуже багато. Машинці буде складно віджати зайву рідину - пристрій ризикує зламатися. Тому килимок краще після прання вичавлювати самостійно.

Вас також можуть зацікавити новини: