Як відмити душову кабіну у важкодоступних місцях - поради / depositphotos.com

Нова душова кабіна завжди виглядає привабливо, а купатися в ній - одне задоволення. Але при регулярному використанні один з кращих винаходів людства обростає брудом. УНІАН розповість, як відмити душову кабіну оцтом або іншими народними засобами.

Раніше ми говорили про те, чим очистити унітаз всередині і зовні.

Як відмити кахель в душовій кабіні - поради

Стінки душової кабінки можуть бути зі скла або кахлю, мати відмінний вигляд, поки не опиняться в мильних розводах або вапняному нальоті. Боротися з цим можна за допомогою спеціальних хімічних засобів або після кожного прийняття душу протирати стінки миючим для посуду. Якщо вам більше подобаються народні засоби, то змішайте соду і лимонну кислоту у рівних пропорціях, розбавте водою до стану кашки. Нанесіть її на забруднення і потріть губкою - бруд зникне майже моментально.

Відео дня

Корисний лайфхак: для того, щоб зберегти стінки душа чистими надовго, поливайте їх спочатку гарячою водою, а потім холодною - перепад температур завадить "пристати" бруду.

Чим можна відмити скла в душовій кабіні - варіанти

М'який скребок - ваш найкращий друг при прибиранні загартованого скла в душовій кабінці. Також допоможе і розчин столового оцту - вам потрібно розвести 2 ст.л в 1 склянці теплої води. За допомогою пульверизатора нанести на скло і протерти губкою. Якщо це не допомогло, то є другий рецепт:

  • 40 гр соди;
  • 0.5 склянки оцту;
  • 0.5 склянки нашатирю.

Всі інгредієнти змішати, нанести суміш на скла і залишити на півгодини. Потім потерти губкою, змити теплою водою і витерти насухо ганчіркою.

Як прибрати наліт з душової лійки - бабусин метод

Металева фурнітура і частини душової кабінки теж страждають від нальоту. Досвідчені господині знають, що в цьому випадку оцет - найкращий засіб для очищення. Вам необхідно розібрати лійку на частини і почистити її щіткою, змоченою в оцті. Якщо є можливість, то залиште всі елементи душової кабіни в оцті на кілька годин, потім ретельно потріть губкою і обполосніть чистою водою.

Чим відмити піддон душової кабіни від жовтизни - рекомендації

Найчастіше, піддон душової кабіни зроблений з акрилу - це найбільш популярний матеріал в сучасності. Один з кращих засобів - зубна паста, яку потрібно нанести на губку і протерти піддон, а потім змити теплою водою. Якщо це не допомогло, то можна використовувати оцет з водою у пропорції 1:1. Залити розчином піддон і залишити на кілька годин (можна на ніч). Потім ретельно промити і витерти.

Лайфхак, як відмити душову кабіну від різних забруднень

УНІАН пропонує поради з прибирання душової кабінки, відштовхуючись не тільки від тієї частини пристрою, яку потрібно вимити, але і від типу забруднення:

  • мильний наліт - 9% оцет і вода в рівних пропорціях:
  • вапняний наліт - лимонна кислота і сода в рівних пропорціях або оцет і вода в пропорції 1:2, або оцет, етиловий спирт і вода в пропорції 1:1:2;
  • грибок - мідний купорос, етиловий спирт, перекис;
  • іржа - нашатир і перекис в пропорції 2:1.

Всі ці засоби потрібно наносити на частини душової кабінки і залишати мінімум на півгодини. Потім, за допомогою губки, ретельно витирати і змивати теплою водою. В кінці обов'язково витирати насухо, інакше бруд з'явиться знову.

Вас також можуть зацікавити новини: