Як правильно користуватися грілкою / фото ua.depositphotos.com

Грілка - незамінний предмет в будь-якому українському домі в умовах важкої зими.. Цей інструмент зігріє навіть у найхолодніші дні. Однак при неправильному використанні грілка може нашкодити організму і погіршити хронічні захворювання. УНІАН розповість, як правильно зігрітися грілкою без шкоди для здоров'я. 

Раніше ми писали, як зробити гарячу грілку.

Як правильно користуватися грілкою

  • Грілку найчастіше використовують для нагріву ліжка, щоб було тепліше спати. З такою метою нагрівають одну або кілька грілок і залишають на матраці під ковдрою на півгодини. Щоб ліжко прогрілося рівномірно, грілку можна перемістити кілька разів. Перед сном грілку варто прибрати з ліжка.
  • Багато людей задаються питанням: чи можна спати з грілкою? Лікарі стверджують, що робити так не варто. За ніч гумова грілка остигає і перестає віддавати тепло, а навпаки, забирає тепло від тіла на себе. Через це частина тіла біля грілки може сильніше замерзнути. Щоб цього не сталося, краще прибрати грілку з ліжка, коли вона стане ледь теплою, або просто спати без неї.
  • Грілку можна прикласти до тіла, щоб зігрітися самому. При цьому вкрай важливо, щоб частина тіла, яка контактує з грілкою, не хворіла і не мала запальних процесів. Щоб не обпектися, між грілкою і тілом має бути мінімум два шари одягу.

Що не можна робити з грілкою

  • Не можна лягати зверху на повну грілку. Через це вона може пошкодитися і ви обпечетеся. Якщо ви хочете прикласти грілку до спини - ляжте на живіт і розмістіть на спині грілку.
  • Грілкою не можна обігрівати дітей - у них занадто ніжна шкіра.
  • Не використовуйте грілку без перевірки. Після наповнення водою потрусіть грілку над раковиною, щоб переконатися, що предмет не протікає.

Чим небезпечна грілка

Грілка на живіт - популярний в народі метод лікування болю в животі, але дуже небезпечний! При гострих запальних процесах в черевній порожнині застосування грілки може викликати ускладнення. Наприклад, можливий розрив апендициту. Класти грілку на живіт можна виключно за рекомендацією лікаря.

Відео дня

Грілку також не можна використовувати при травмах, ударах, пухлинах і будь-яких неясних болях. Вплив тепла може серйозно погіршити травму.

Вас також можуть зацікавити новини: