Як зробити грілку для рук та інших частин тіла / depositphotos.com

Через масовані ракетні удари по території України виникають перебої зі світлом, газом та опаленням. Через це українці шукають всілякі способи, як можна зігрітися своїми силами. УНІАН з'ясував, чим можна наповнити грілку і як її зробити, щоб не замерзнути в холодну пору року.

Раніше ми говорили про те, як зробити свічковий обігрівач своїми руками з горщиків для квітів.

Як зробити грілку з гречки, рису або іншої крупи

Такий вид саморобної грілки вважається одним з найпопулярніших - крупа є в кожному будинку, її можна спочатку використовувати для конструювання грілки, а потім - в їжу.

Відео дня

Для того, щоб зробити грілку з круп, вам потрібно взяти шматок натуральної тканини (можна використовувати відріз постільної білизни або наволочку), міцні товсті нитки і, власне, крупу.

Алгоритм створення грілки дуже простий:

  • зробити викрійку для самої грілки і для чохла;
  • вирізати з тканини потрібні частини і зшити їх між собою, залишивши отвір для наповнювача;
  • всипати крупу, зашити отвір;
  • всунути грілку в чохол, його теж зашити.

Таку грілку потрібно помістити в мікрохвильовку на 30 секунд, щоб вона досить нагрілася. Потім - покласти під ковдру або плед і насолоджуватися теплом.

Як зробити грілку з солі - інструкція

Сольові грілки - другі за популярністю, адже сіль дуже добре тримає тепло. Такою грілкою можна зігріти руки після вулиці або покласти її в ліжко на ніч перед сном.

Грілка з солі своїми руками робиться просто - вам потрібно вирізати з тканини два невеликих клаптя (ідеально, якщо грілка поміщається в долоню), зшити їх між собою так, щоб залишився отвір для наповнювача. Потім всипати всередину сіль і зашити краю повністю. Далі грілку покласти в мікрохвильовку, включити на 15-30 секунд, дістати і користуватися на свій розсуд.

Ви можете зробити звичайну прямокутну грілку або придумати для неї іншу форму - кружечок, сердечко, силует птиці або якого-небудь звірка. Власницям швейних машинок це завдання буде легкою, а ось тим, хто буде шити руками, доведеться знатно попрацювати.

Як зробити грілку з пляшки з водою

Найпростіший варіант, який можна використовувати, якщо вдома немає світла, тобто, включити мікрохвильовку для підігріву тканинного мішечка з крупою не вийде. Для того, щоб зрозуміти, як зробити грілку з водою, зовсім не потрібно щось вигадувати - досить взяти порожню пластикову пляшку, налити в неї гарячої води (не окріп, інакше пластик деформується), загорнути пляшку в щільну тканину або рушник - використовувати за призначенням.

Хімічна грілка своїми руками - що це і як зробити

Таку грілку часто використовують рибалки і мисливці, які навіть взимку відправляються за здобиччю. Щоб не мерзнути в наметах, вони вдома виготовляють прості хімічні грілки. Так можете зробити і ви, підготувавши:

  • кухонну сіль - 2 ч. л;
  • мідний купорос - 3 ч. л;
  • суху деревна тирса;
  • пластикова пляшка об'ємом 0.5 л;
  • шматочок алюмінієвого дроту або фольги (можна замінити обрізком алюмінієвої банки з-під напою).

Сіль і мідний купорос подрібнити в ступці, разом з тирсою засипати в пляшку. Туди ж помістити фольгу, дріт або обрізки алюмінієвої банки. Закрити кришку, струсити - грілка готова. Активувати таку грілку можна, наливши в неї води - досить 50 мл, щоб через 3-5 хвилин виріб вже почав віддавати тепло.

Вас також можуть зацікавити новини: