Як зрозуміти, що собака тебе любить-7 ознак / фото ua.depositphotos.com

Кожен власник собаки обожнює свого улюбленця і сподівається на взаємність. Деякі особливості поведінки тварини допоможуть визначити, чи комфортно йому поруч з господарями. Ми розповіли, як зрозуміти, що собака вас любить, по її характеру і звичкам.

Відео дня

Слідує за вами

В яку б кімнату ви не пішли, улюбленець постійно ходить за вами по п'ятах - це явна ознака прихильності. Це означає, що йому комфортно бути у вашій компанії.

Дивиться в очі

Простий спосіб, як зрозуміти, що собака любить господаря - подивитися їй в очі. Якщо улюбленець при цьому залишається спокійним, а його погляд добрий і миролюбний - це хороший знак. У собачій зграї прямий зоровий контакт означає агресію та домінування. Якщо ж ваш пес спокійно витримує ваш погляд, то він довіряє вам.

Цікавиться господарем

Любляча собака постійно перевіряє, чим зараз зайнятий її господар. Вона заходить у вашу кімнату без причини, чекає на вас біля дверей, якщо ви відійшли, а на прогулянці постійно обертається на вас. Якщо собака постійно хоче знати, чим ви зайняті, то вона точно вас любить!

Ця особливість собаки також допоможе визначити, кого з господарів вона любить найбільше. Якщо ви вигулюєте улюбленця великою родиною - зверніть увагу, кого собака перевіряє частіше за інших. Ймовірно, цей член сім'ї і є її найулюбленішим.

Заспокоюється поруч з вами

Злякавшись різкого звуку або людини з великою сумкою, собака шукає розради у вас? Це означає, що улюбленець довіряє вам і відчуває комфорт поруч з вами.

Втім, якщо ваша собака в стані переляку шукає усамітнення і не дає себе гладити - це ще не означає, що вона вас не любить. Всі тварини дуже різні за характером і по-різному реагують на стрес. Деякі собаки можуть бути одинаками за натурою.

Тягає ваші речі

Не зліться на собаку, якщо виявили, що вона вмостилася спати на вашій футболці або обслюнявила ваші капці. Це означає, що улюбленцеві подобається ваш запах і він виділяє його серед інших ароматів. Що це, якщо не ознака любові?

Радіє господареві

Якщо після довгої відсутності собака зустрічає вас радісним гавкотом і стрибками на плечі - це явна ознака прихильності. Але якщо пес байдужий до вашого приходу додому, то ви у нього не в пріоритеті. Також можливий варіант, коли тварина в силу доброзичливого характеру однаково радіє всім, хто заходить в будинок.

Спить у вашому ліжку

Улюбленець точно любить вас, якщо замість самотнього сну він полюбляє у вашій компанії. Швидше за все собака найбільше любить того члена сім'ї, з ким спить частіше за інших. А якщо тварина з усім спить однаково часто, то у нього ніхто не в пріоритеті.

Виконує ваші команди

Собаки можуть виконувати команди багатьох людей. Але якщо ваші команди вона виконує швидше і охочіше - це значить, що вона хоче догодити вам і вважає вас авторитетом. Втім, відмова від виконання команди сама по собі не означає, що тварина вас не любить.

Відчуває сором за проступки

Дослідження психіки собак показують, що вони не здатні по-справжньому відчувати почуття провини і сорому. Такі емоції занадто складні для їхнього мозку. Але ці тварини можуть імітувати винний погляд і присоромлений вираз морди, якщо ви застукали їх на "злочині". Таким способом улюбленець намагається задобрити незадоволених господарів, а значить - ви йому не байдужі.

Однак кінологи попереджають, що часто соромити собаку не варто, особливо якщо "злочин" було скоєно давно. Тварина не зможе зрозуміти, за що конкретно її лають, але випробує сильний стрес.

Вас також можуть зацікавити новини: