Як зберігати крупи в скляних банках / depositphotos.com

Зберігати крупи, в тому числі і рис, потрібно правильно, інакше в ємності рано чи пізно заведуться комахи. Крім того, рис може відволожитися, а це вже робить його непридатним для вживання в їжу. УНІАН з'ясував, чи можна зберігати рис в холодильнику і як чинити з сухою або приготовленою крупою.

Раніше ми говорили про те, як правильно зберігати крупи і макарони.

Як зберігати крупу рису - поради та рекомендації

Багато людей вважають, що зберігати рис можна в тій же упаковці, в якій ви його придбали - це не так. Перебуваючи в поліетиленовому пакеті, крупа починає пріти і вбирати неприємний запах. Крім того, ви не знаєте, чи були дотримані санітарні норми на виробництві - якщо ні, то в упаковці з рисом можуть виявитися личинки комах, які потім перетворяться на жучків.

Відео дня

Зберігання рису в скляній банці - найбільш оптимальний варіант, щоб уберегти крупу від псування і зараження шкідниками. Після покупки рису пересипте його в підходящу скляну або пластикову ємність з кришкою, що щільно закручується. Залізну використовувати не можна - вона може почати іржавіти, до того ж, не здатна забезпечити повну герметичність.

Ідеальна температура для зберігання рису - від 5 до 15° С, вологість повітря - 60-70%. Категорично заборонені прямі сонячні промені - вони не повинні потрапляти на банку. До речі, мороз і холод швидко "вбивають" будь-яких бактерій - це відповідь на питання про те, чи можна зберігати рис в холодильнику.

Якщо виявили в банку шкідників - поставте крупу в морозилку, холодильник або винесіть на балкон. Також можете покласти в банку з рисом лавровий лист або часник - це відлякує шкідників. Щоб рис не відволожувався, наповніть бавовняний мішечок сіллю і помістіть його в ємність з крупою.

При дотриманні всіх вищеописаних умов, рис може безпечно зберігатися до півроку, а шліфований - рік. Якщо крупа лежить довше, то рекомендується перед вживанням її прожарити.

Як правильно і довго зберігати рис, якщо він вже зварений

Відварений рис можна зберігати тільки в холодильнику. Якщо в крупу не додавали масло, то вона не зіпсується протягом 5 днів. Каша з маслом зберігається менше - всього 3 дні. Якщо ж ви варили рисову кашу на молоці, то термін її зберігання становить 24 години, після цього блюдо скисає. 

Запасливі господині рекомендують зберігати рис в щільній закритій ємності подалі від інших продуктів, які можуть виділяти різкий запах. Для того, щоб не приректи рис на подорож в сміттєвий бак, кашу можна заморозити і тримати в морозилці до 40 днів. Якщо на вулиці "мінус", то зварену крупу можна винести на балкон і зберігати там.

Вас також можуть зацікавити новини: