Як правильно зберігати крупу / depositphotos.com

Гречка, перловка, рис або пшоно - крупи, з яких можна зварити смачну кашу. Єдиний нюанс - іноді в таких продуктах заводяться непрохані гості. Маленькі жучки або моль - неприємний сюрприз, від якого не застрахована навіть найдосвідченіша господиня.

Раніше ми розповідали, які культури потрапили в рейтинг круп по корисності, а сьогодні поділимося інформацією про те, як правильно зберігати крупи і макарони.

Як зберігати крупи - лайфхак з 5 правил

Правила зберігання крупи / depositphotos.com

Для того, щоб покупка радувала вас потенційно смачною стравою, а не наявністю "шкідників", дотримуйтесь простих рекомендацій:

Відео дня
  • Купуючи в магазині упаковку крупи, звертайте увагу на стан зерен. Перевіряйте, чи немає там злиплих частинок, жучків або дрібної павутини. Наявність таких нюансів не дозволить крупі жити довго, навіть якщо ви забезпечите їй найкращі умови.
  • Не запасайтеся крупами "про запас". Немає ніякого сенсу купувати такі продукти мішками, навіть якщо вас приваблює слово "акція". Такий варіант підходить тільки для жителів приватних будинків, де є спеціальна комора.
  • У кухонному шафці для зберігання крупи, вибирайте полку, де всі банки будуть на виду. Ставити ємності і такою продукцією потрібно подалі від раковини або плити.
  • Вибирайте ємності одного розміру - так ви будете знати, які крупи у вас є, а яких немає. Більш того, важливо постійно інспектувати шафку на предмет комах і перебирати крупи.
  • Пам'ятайте, що сипучі, придбані в магазині, зберігаються не довше декількох місяців. Таким чином, для сім'ї з трьох осіб 1-2 пачок крупи вам вистачить на 3-4 місяці. 

Для того, щоб продовжити термін придатності сипучих, регулярно провітрюйте комору, стежте за рівнем вологості, розділяйте її на різні сектори для продукції і перевіряйте на відсутність молі, мишей або жучків.

Чи можна зберігати крупи в холодильнику - вибираємо ємність і місце

Де можна і не можна зберігати крупу / depositphotos.com

З досвіду наших мам і бабусь ми знаємо, що можна зберігати крупи в полотняних мішечках. Цей спосіб не підходить, якщо вам потрібно, щоб продукція залишилася цілою і неушкодженою.

Розберемося, де найкраще зберігати крупи:

  • Скляні банки - ідеальний варіант. Обсяг - мінімум літр. Кришка повинна закриватися щільно, бажано вибирати банки однакового розміру.
  • Металеві ємності - в якості альтернативи. У них крупа теж може зберегтися надовго, єдиний недолік - їх непрозорість. Тобто, визначити, що всередині, буде непросто.

Не варто використовувати для зберігання круп:

  • Пластикові контейнери. Штучний матеріал погано впливає на продукцію і часто господині помічають, що на крупі утворюється "мучка" - крохмальний пил.
  • Фабричну упаковку - тобто, пакет, в якому ви принесли крупу з магазину. Якщо вже ви не купили спеціальні ємності для такої продукції, закривайте крупу прищіпкою або скріпкою і намагайтеся купувати коробки маленьких розмірів.

Судячи з відгуків господинь, зберігати крупи в холодильнику - не найкраща ідея. По-перше, вони займають там багато місця. По-друге, можуть відволожитися через конденсату, який утворюється в холодильній камері.

Якщо вам потрібно - можете ненадовго залишити там пачку з крупою, щоб охолодити її, але вибирати холодильник, як постійне місце проживання для сипучої продукції - ні.

Читайте також: