Які овочі не можна садити поруч / фото depositphotos.com

Багато дачників скаржаться, що навіть після численних підгодівель і дотримання графіка поливу овочі все одно не радують урожаєм. Всьому виною може бути неправильне сусідство. Деякі овочі категорично не можна саджати поруч, тому що вони мають спільні захворювання або змагаються за поживні речовини в грунті. Не садіть ці рослини поруч, якщо не хочете погубити урожай.

Морква і зелень

Не одне покоління дачників помічає, що морква дуже погано уживається поруч з кропом, петрушкою, листовою гірчицею. Зелень витягує вологу і поживні речовини з грунту, і моркві їх не вистачатиме.

Солодкий перець і бобові

Перець і бобові культури мають спільне грибкове захворювання - антракноз. Якщо грибок з'явиться на одній з цих культур, то швидко заразить сусідню.

Відео дня

Антракнозом також часто хворіють диня і полуниця. Їх теж не варто висаджувати біля бобових або перцю.

Помідори та огірки

Помідори і огірки не можна садити поруч, інакше обидва овоча будуть погано плодоносити. Справа в тому, що огірки люблять рясний полив і самі виділяють багато вологи з листя. Помідори ж навпаки високу вологість не люблять, і через надлишок вологи можуть гнити.

Картопля і пасльонові

Не садіть картоплю поруч з помідорами, баклажанами, солодким і гострим перцем. Всі ці овочі відносяться до загальної групи пасльонових і мають однакові хвороби. Якщо посадити їх поруч, то овочі будуть "обмінюватися" шкідниками, і хворобу буде важко вилікувати. А ще на посадках пасльонових швидко заводяться колорадські жуки.

А що можна посадити біля картоплі? Спробуйте висадити в міжряддя цибулю, часник, буряк, квасолю, гірчицю. Вони відлякують шкідників картоплі.

Помідори і капуста

Ці рослини будуть змагатися за поживні речовини. Капусті і помідорам потрібні однакові поживні речовини з грунту, і у великій кількості. Однак на обидві культури живлення не вистачає і вони починають голодувати.

Кабачки і диня або огірки

Не висаджуйте дині і кавуни, а також огірки поруч з кабачками. У цих рослин спільні грибкові захворювання, і їх краще розділити. Також кабачки погано ростуть поруч зі спорідненими видами - патисонами і гарбузом. 

З чим можна посадити кабачки? Хорошими сусідами для кабачків стануть цибуля, буряк, помідори, редька, квасоля, горох, кукурудза.

Вас також можуть зацікавити новини: