Чим корисна кока-кола / фото ua.depositphotos.com

Пити колу необов'язково - краще використати в господарстві. Ми зібрали 7 незвичайних способів застосування кока-коли.

Кока-кола від іржі й для прикрас

Це популярний спосіб використання коли - вона добре очищає іржаві та окислені поверхні. Для цього радять занурити іржавий предмет в ємність з кока-колою на добу, а потім протерти і видалити залишки іржі. Колою також можна почистити потьмянілі прикраси: потрібно опустити в напій каблучку або ланцюжок, а потім протерти м'якою ганчіркою.

Кока-кола для дзеркала і від льоду на лобовому склі

Кола містить лимонну кислоту, тому напій може замінити засіб для миття скла і дзеркал - він не залишає розводів.

Відео дня

Також кола допомагає розморозити лобове скло автомобіля: потрібно побризкати газованою водою скло і почекати хвилину, а потім зішкребти залишки талого льоду і снігу. 

Кока-кола від жуйки в волоссі

За допомогою коли можна позбутися від жуйки на одязі, або якщо вона застрягла в волоссі. Потрібно налити напій на жуйку і почекати кілька хвилин.

Кока-кола від накипу в чайнику і нагару

Кола допомагає видалити накип в чайнику і пригорілий бруд на сковорідках і каструлях. Потрібно просто налити напій в посуд і закип'ятити - за рахунок вуглекислоти і високої температури накип і бруд відокремлюються від поверхні і змиваються. 

Кока-кола для чищення унітазу 

За допомогою коли модна почистити унітаз. Раніше ми розповідали про те, як очистити кока-колою унітаз, навіть якщо він сильно забруднений. 

Також кола розчиняє вапняний наліт - треба обернути крани ганчіркою, просоченої напоєм, а після протерти їх.

Кока-кола від білокрилки і слимаків 

Колу можна використовувати як приманку для слимаків і мурах. Якщо налити напій в пластикові стаканчики і закопати їх на рівні грунту, то слимаки потраплять в пастку. І в спеку від коли не буде такого запаху, як від пива (його слимаки теж люблять). Оприскування колою з водою в пропорції 1:1 допомагає позбутися від білокрилки.

Кока-кола від укусів бджіл і медуз

Кола знімає свербіж від укусу комара або бджоли, а також подразнення після укусу медузи. Тому напій можна використовувати в якості першої допомоги.

Крім усього, вчені довели, що допомагає кола-кола для травлення - за рахунок підвищеної кислотності і вмісту фосфорної і вуглекислоти. Але пити напій слід лише в разі, якщо є проблеми з переварюванням їжі. Цю пораду ні в якому разі не можна сприймати як керівництво до дії і пити напій постійно.

Вас також можуть зацікавити новини: