Як в городі позбутися мишей - надійний метод / фото depositphotos.com

Миші в городі доставляють масу проблем. Вони тягають урожай та псують рослини. Позбутися цих гризунів складно, але можна. При цьому навіть не треба влаштовувати "мишачий геноцид". УНІАН розбирався, як зробити, щоб миші пішли.

Раніше ми писали, як позбутися щурів.

Як швидко позбутися мишей на дачі - несподівана порада

Прогнати мишей з ділянки не так вже й складно. Спочатку необхідно знайти, де вони облаштували свої гнізда. Гризуни дуже люблять жити в теплих, затишних та безпечних місця – компостні купи, під підлогою будинку або ж під основою теплиці.

Відео дня

Миші не переносять різкі запахи, тому варто приготувати масляну суміш. Треба змішати звичайне масло з маслом м'яти та нашатирем. Отриманою сумішшю просочують ганчірки та розміщують в місцях, де можуть жити миші. Цей метод для людей та тварин безпечний, але через сильний запах гризунам доведеться знайти інше місце для житла.

Як в городі позбутися мишей - обов'язково посадіть цю рослину

Мишам не подобаються сильні запахи, тому для боротьби з ними в городі можна використовувати рослини з їдким ароматом. Для цих цілей відмінно підійде бузина. Вона містить синильну кислоту та має сильний запах, що змушує мишей панікувати.

Щоб назавжди позбутися від мишей на городі, потрібно обсадити його по периметру кущами бузини. Якщо ж миші тільки почали з'являтися, то їх можна позбутися за три хвилини. Для цього потрібно увіткнути в землю свіжозрізані гілки бузини.

До речі, замість бузини біля городу можна посадити полин, ромашки або інші рослини з сильним запахом.

Вас також можуть зацікавити новини: