Як часто потрібно прати рушники - поради / фото ua.depositphotos.com

Експерти з чистоти та досвідчені господині знають, як часто міняти рушник для тіла та обличчя - кожні 3 дні. Однак це не універсальна порада, адже існує тонна нюансів. УНІАН з'ясував всі подробиці - дізнайтеся про них і ви.

Скільки разів на тиждень прати рушники насправді

Правило, як часто прати рушники, не може бути використано однаково для всіх - процес очищення залежить від наступних факторів:

  • кількість людей в будинку;
  • наявність або відсутність окремих рушників для обличчя і тіла;
  • частота купань;
  • рівень вологості у ванній кімнаті.

В корені невірно вважати, що якщо ви чистим краєм рушника витерли певну ділянку тіла, то провели гігієнічну процедуру правильно. Насправді, несвіжий рушник брудний скрізь, тому як тільки він набуває неприємного запаху і вигляду - відправляйте його в машинку.

Відео дня

Скільки разів на тиждень потрібно міняти рушник - точні терміни

Такий інтимний предмет необхідно постійно тримати в чистоті, тому важливо запам'ятати, як часто рекомендується прати рушники:

  • для обличчя - 1 раз на 2 дні;
  • для ніг, рук і тіла - 1 раз на 3 дні;
  • для інтимних частин тіла - кожен день.

Мало хто розуміє, що буде, якщо не прати рушники своєчасно. Наприклад, регулярне витирання обличчя брудним рушником призведе до виникнення акне і прищів. Решта тіла буде виділяти сморід навіть після душу, адже ви користувалися несвіжим шматком тканини. 

Також важливо мати запасні комплекти рушників, тоді у вас не буде нестачі в необхідних предметах гігієни. Пам'ятайте про те, що рушником для обличчя не можна витирати ноги і навпаки, інакше бактерії розмножаться і стануть причиною проблем зі здоров'ям і зовнішністю.

Вас також можуть зацікавити новини: