Як довше зберегти паску - поради / depositphotos.com

Великдень 2023 - велике свято, на яке прийнято пекти паски самостійно або купувати готові. Однак часто буває так, що паски з'явилися задовго до свята, і вже встигли трохи підсохнути. УНІАН розповість, як зберегти паски свіжими аж до Воскресіння Христового.

Раніше ми говорили про те, як готується справжня українська паска за бабусиним рецептом.

Як зберігати паски після випічки

Якщо ви вирішили спекти паски самі, то будете дуже зацікавлені в тому, щоб зберегти їх свіжими надовго. Запам'ятайте правила, як цього домогтися: 

Відео дня
  • використовуйте не сухі, а свіжі пресовані дріжджі;
  • випікайте в декоративних паперових формочках;
  • додавайте сир - він продовжує термін придатності;
  • відразу покривайте глазур'ю - вона не дасть пасці зачерствіти.

Для того щоб зрозуміти, як довше зберегти паску і не зіпсувати її смак, прислухайтеся до поради наших бабусь - не кладіть паски в те місце, де лежить чорний житній хліб. Він "передасть" свій аромат пасці, і та вже не буде такою, якою ви її зробили.

Де краще зберігати паски - ідеальні варіанти

Досвідчені господині кажуть, що один з кращих способів як краще зберігати паски - це відразу після закінчення процесу випічки накрити паски вологим м'яким рушником і прибрати в емальовану каструлю з кришкою.

Другий метод - скласти паски в поліетиленовий пакет. Але будьте уважні - перед тим як це зробити, паски потрібно остудити. На це піде не менше 3-4 годин, але почекати доведеться, якщо ви не хочете, щоб великодня випічка покрилася пліснявою.

У разі, якщо вам треба зберігати паски тиждень або довше, їх можна обернути марлею, просоченою ромом або коньяком. Потім скласти в целофановий пакет, зав'язати його і винести на холод. Так випічка залишиться свіжою, м'якою і ароматною протягом 7-10 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: