Великдень 2023 - православне свято, яке з розмахом відзначають українці щороку. Незважаючи на те, що в цьому році будуть діяти обмеження, що стосуються церковних служб, люди все одно продовжують готуватися до торжества. УНІАН підкаже рецепт бабусиної паски, яка виходить з першого разу.
Раніше ми говорили про те, як пройде Великдень 2023 у Києві і де можна освятити випічку.
Українська паска - рецепт смачний і простий
За цією технологією ще наші бабусі пекли куліч, який називається паска - рецепт класичний, а значить, перевірений роками. Ми рекомендуємо суворо дотримуватися рецептури, щоб у вас вийшла пишна, рум'яна і солодка випічка.
Інгредієнт:
- борошно - 750-800 г;
- тепле молоко - 220 мл;
- сухі дріжджі - 10 г;
- яйце - 1 шт;
- яєчний жовток - 1 шт;
- цукор - 250 г;
- апельсин - 1 шт;
- вершкове масло - 100 г;
- олія рослинна - 30 г;
- ізюм - 100 г;
- цукрова пудра - 100 г;
- сік апельсина - 1\2 шт;
- кокосова стружка - 100 г.
У глибокій ємності змішати тепле молоко, 1 ст.л цукру і дріжджі. Перемішати інгредієнти, накрити рушником і залишити на 15 хвилин. Після цього додати яйце, жовток, сіль, цукор, вершкове масло і рослинну олію, цедру і сік апельсина, ваніль. Перемішати все віночком. Поступово додаючи борошно, замішувати тісто спочатку ложкою, а потім - руками. В результаті повинна вийти клейка маса, що не прилипає до пальців. Її потрібно знову накрити рушником і залишити в теплому місці на 60 хвилин.
Потім вмішати в тісто родзинки і заповнити форми для пасок на 1\3, залишити на 10-20 хвилин. Випікати паски можна 40 хвилин в духовці при 160°C. Коли випічка буде готова, змастити верхівку глазур'ю (цукрова пудра+апельсиновий сік) і посипати кокосовою стружкою.