Кіт підтискає лапи під себе / фото Christelle, Pixabay

Всі власники кішок хоч раз бачили, як їх улюбленці підтискали під себе всі чотири лапи. Таку позу іноді називають "позою буханця", оскільки в ній кішка схожа на хліб. Така мила поведінка пухнастиків може мати різні причини. Ми розібралися, чому кішки ховають лапи під себе.

Відео дня

Комфорт

Найчастіша причина того, чому кішка підтискає передні лапи - їй просто комфортно так лежати. У такій позі тварина може максимально розслабитися і зайняти якомога менше місця.

Довіра

Якщо кішка лежить в позі "буханця" біля господаря або прямо у нього на колінах - це може бути ознакою довіри. Улюбленець вірить, що йому не доведеться застосовувати кігті найближчим часом, тому можна розслабитися і заховати лапи під себе. Йому максимально комфортно і він не відчуває загрози. Можна послабити свою пильність. Це особливо вірно, якщо кіт ще й муркоче.

Холод

Кішки часто ховають лапи під себе коли мерзнуть. У такій позі вони скорочують свою теплоодачу і економлять тепло свого тіла. Подушечки лап особливо чутливі до морозу, тому логічно ховати їх під себе. Про те, що тварині холодно, може також свідчити бажання заховати мордочку і прикрити тіло хвостом.

Погане самопочуття

У рідкісних випадках кіт може приймати таку позу, коли погано себе почуває. Інстинктивно хвора тварина намагається максимально "сховатися" і зібрати своє тіло. Якщо в позі "хліба" тварина постійно мружиться, відмовляється від їжі, схиляє голову, а також тремтить або трясеться тілом - терміново несіть її до ветеринара.

Вас також можуть зацікавити новини: