Алюмінієва фольга вже давно вважається ледь не найголовшнішим "помічником" на кухні. Вона не пропускає жир, утримує вологу і рівномірно розподіляє температуру, завдяки чому чудово підходить для запікання страв. Однак не всі знають, що в фользі можна зберігати продукти.
Існує міф, що фольга придатна тільки для запікання страв. Насправді ж це не так. Розповідаємо, що можна зберігати в алюмінієвій фользі і як довго продукти можуть перебувати в такій "упаковці".
Що можна зберігати у фользі
Фольга чудово підходить для зберігання зелені. Ви можете упакувати селеру, листя салату, петрушку і кріп. Ви здивуєтеся, але пучки зелені, загорнуті фольгою, зберігаються куди довше, аніж в целофані або харчовій плівці.
Крім цього, в ній можна зберігати продукти з сильним запахом. Алюмінієва фольга не пропускає неприємні і різкі аромати. А тому якщо вам потрібно залишити в холодильнику рибу або страви з часниковим соусом - оберніть їх фольгою.
Що не можна зберігати у фользі
Досвідчена господиня легко відповість, чому не можна зберігати продукти в фользі. Це небезпечно, але не для всіх продуктів.
Не варто зберігати в фользі продукти і страви з високим вмістом солі і кислоти. Алюміній вступить в реакцію, через що їжа отримає неприємний металевий присмак. Мало того, солоні продукти після зберігання в фользі стають небезпечними для здоров'я.
Не варто залишати в фользі такі продукти:
- фрукти (категорично не можна зберігати у фользі цитрусові, яблука і ананаси);
- помідори (в будь-якому вигляді);
- соління і маринади (у фользі не можна залишати ні солоні огірки, ні квашену капусту, ні мариновані овочі);
- таранку, оселедець і всі інші види солоної риби;
- шинку, сосиски, солоне м'ясо;
- сир солоних сортів.
У багатьох може виникнути питання, як же тоді запікати в фользі м'ясо або рибу, якщо цей матеріал вступає в реакцію з сіллю і спеціями. Відповідь проста: сміливо відправляйте овочі або м'ясо у фользі на гриль або в духовку, але соліть блюдо безпосередньо перед подачею.
Після запікання продукти краще перекладати на блюдо або в іншу ємність. Чи можна зберігати запечену рибу у фользі? Так, але тільки якщо ви упакуєте рибу, яку повністю остигнула, теплі страви можуть зіпсуватися і стати небезпечними. Аналогічним буде відповідь на питання про те, чи можна зберігати курку в фользі. Сире м'ясо, як і приготоване, прекрасно "проживе" у фользі, але не забувайте про те, що продукти повинні упаковуватися охолодженими.
Скільки можна зберігати продукти в фользі
Час зберігання продуктів у фользі може бути різним. Все залежить від виду їжі і умов зберігання. Продукти можна зберігати у фользі, в середньому, не більше трьох днів. Однак якщо це зелень, то вона нітрохи не зіпсується і за тиждень.
Також не всі знають, чи можна заморожувати м'ясо у фользі. Виявляється, фольга підходить для такого виду зберігання і чудово справляється з цим завданням. Вона запобігає появі інею і зберігає свіжість продуктів. Ви можете заморожувати м'ясо, рибу, готові страви, упаковуючи їх в алюмінієву фольгу.