Поробки на Новий рік своїми руками - фото / фото ua.depositphotos.com

До нас наближаються зимові свята. Якщо у вас препоганий настрій, на правильну хвилю вас налаштують поробки на Новий Рік. Цей варіант хороший тим, що ідеальний як для дітей, так і для дорослих. Не бійтеся побути дитиною у цей короткий час.

У цьому матеріалі УНІАН ви дізнаєтеся:

Пам'ятаєте, як в дитинстві в садку або школі ви робили з паперу сніжинки, святкові дощики на ялинку та інше? Тоді, крім наполегливої вчительки, вас ніхто більше до цього не вмовляв – ви самі із задоволенням робили поробки на Новий Рік своїми руками. З таких дрібниць і складаються свята.  

Відео дня

Поробки з паперу на Новий Рік

Мабуть, найпростіший спосіб, як відволікти себе від повсякденних турбот. Все, що вам потрібно – папір, ножиці, клей ПВА, декор (за смаком), тканинні стрічки.

Серед найпопулярніших нескладних поробок з паперу на Новий Рік – сніжинка. Щоправда, ви можете їх прикрасити по-своєму: наприклад, замість  звичайного паперу використовувати кольоровий, вирізані куточки декорувати блискучим клеєм (він буде довго триматися), а в серцевині розмістити тканинну пов'язку у формі квіточки (можна навіть у патріотичних кольорах національного прапора).

Інший варіант – вітальні листівки. Візьміть щільний папір (краще картон хорошої якості), поділіть його на рівні частини. У місцях згинів його необхідно посилити клеєм (можна брати блискучий за кольором). Як прикраси-блискітки, тканинні матеріали скріпіть з картоном /папером за допомогою термопістолета. Враховуйте, що всередині у вас повинно бути місце для привітання! Тому вклейте звичайний білий аркуш з урахуванням розміру листівки.

Казкові тварини з оригамі - теж цікавий варіант, в тому числі виробів на Новий Рік дітям. Все, що від вас вимагається - трохи терпіння. Візьміть кольоровий щільний папір, умовно поділіть його на рівні частини, складіть "конвертиком". Уявіть, що цей папір - тіло істоти. Дозвольте своїй дитині прикрасити "тіло" заздалегідь вирізаними очима, ротом і лапками. Такі тварини можна повісити на скло вікон – використовуйте для цього двосторонній скотч.

Поробки на Новий Рік з шишок

Найбільш практичним варіантом буде свічник. Для цього вам потрібно взяти 5-6 штук різного розміру шишок, акрилові фарби, картон (можна з-під поштової коробки), бичівку, термопістолет і свічку. З картону вирізаємо рівне коло, краї обробляємо бичівкою. На приготоване коло прикріплюємо за допомогою термопістолета вже розфарбовані шишки (заздалегідь прибравши з них серцевину), у центрі ставимо свічку.

Для найледачіших залишимо простий декор шишок. Тут важливо взяти кедрові шишки або великі соснові – розфарбовувати акрилом тільки боки, після чого нанести ПВА і блискітки. Як зав'язки використовуйте бичівку (прикріпіть її вже пов'язану по центру за допомогою термопістолета).

Поробки на Новий Рік кролика

Багато хто цікавиться тематичними поробками на Новий Рік 2023. Поробки символу цього року - кролика - це не просто красиво і шалено мило, але і вправа на ваше терпіння.  

Поріжте кольоровий папір на рівні чотири смуги і посередині зігніть їх навпіл. Місце згину скріплюємо клеєм, потім накладаємо по діагоналі другу смугу, третю і так далі. З'єднавши кінці по черзі, приклеїмо їх разом. В результаті отримаємо невелику паперову кульку – тіло нашого Кролика. До тулуба можна приклеїти окремо вирізані лапки, це додасть стійкості іграшці. За такою ж схемою робимо окремо голову і вушка.

Популярністю користується і кролик гармошкою. Цю техніку дуже люблять в садках і школах – складіть аркуш паперу гармошкою, по лініях згину розрізати на чотири смужки. З двох смужок – одна тваринка.

Потім з'єднайте дві деталі в одну, щоб одна частина була продовженням іншої. Гармошку скласти разом, а посередині зав'язати нитками і обрізати зайве. Кінці паперу склеїти з обох сторін. Не забудьте про очі, мордочку і вушка.

Поробки з ватних дисків на Новий Рік

Про паперові новорічні поробки, як і про шишки знають багато хто, але у вашому будинку може бути ще сотня підручних матеріалів, які можуть бути використані у поробках. Ватяні диски - один з таких варіантів.

Прикрасьте ваш будинок кумедними Санта-Клаусами. Для цього на ручку пластикової ложки намотайте щільну пряжную нитку червоного кольору, скріпіть її з основою термопістолетом. Потім залишився необроблений кінчик "застроміть" у пластиковий диск – він буде за бороду Санти. Один з країв ватного диска заздалегідь надрізаємо так, щоб він прийняв форму кучерявої бороди, другий просто трохи загинаємо – щоб проглядався кінчик ложки. На ложці малюємо очі, приклеюємо червоний ніс.

Ваш будинок можна сміливо прикрасити і стильною гірляндою з-під ватних дисків. На міцну нитку білого кольору просто нанизуємо ватяні диски. В результаті ваша поробка має нагадувати великі сніжинки.

Поробки в сад на Новий Рік 2023 своїми руками

Найбільше часу займають дитячі поробки на Новий Рік. Зацікавити дитину можуть тільки легка і швидка робота, оскільки їхня увага після 15 хвилин починає перемикатися на інші речі.

У цьому контексті найоптимальнішим варіантом була і залишається листівка. Урізноманітніть її, наприклад, фігурної ялинкою: 11 стрічок різних розміром із зеленого паперу складаємо гармошкою (щоб нагадувало гілки дерева), прикріплюємо її по заздалегідь накресленому силуету новорічної красуні посередині листівки. Окремо приклейте стовбур, прикрасьте вирізаними за таким же принципом новорічні іграшки, дотримуючись пропорції ялинки.

У поробках на Новий Рік 2023 в садок можна використовувати і палички з-під морозива. Наприклад, разом зі своєю дитиною ви можете зібрати будиночок Санти: до 20 паличок розфарбуйте коричневим кольором. Іншу частину паличок  - у формі прямокутника, третина піде на трикутник – дах, двері і віконця. Дозвольте дитині самій розфарбовувати будиночок.

Раніше УНІАН писав, що приготувати в рік Кролика. 7 найкращих корисних салатів на Новий Рік 2023.

Вас також можуть зацікавити новини: