Чи можна гріти їжу в пластиковому контейнері - поради щодо вибору ємності / ua.depositphotos.com

Мікрохвильовка - незамінний помічник багатьох господинь, який значно скорочує час перебування на кухні, та дозволяє приділити час цікавішим заняттям. Але, для цього потрібно розібратися, які контейнери можна гріти в мікрохвильовці.

Відзначимо, що в мережі є безліч найпростіших рецептів на кожен день. Використовуючи їх, можна з легкістю зробити великі контейнери-заготовки та всього за кілька хвилин подати їжу до столу, попередньо розігрів. Відмінний варіант - смачна самса, про таємниці якої ми розповіли раніше. Але перше відповімо, чи можна гріти їжу в контейнері в мікрохвильовці і якщо так, то які саме обрати.

Чи можна ставити в мікрохвильовку пластиковий посуд - важливо запам'ятати

Пластик - бюджетний синтетичний матеріал, який часто беруть за основу для виготовлення безлічі побутових речей. Контейнери - не винятки. Багатьом відомо, що зазвичай мікрохвильовка більше "любить" скло або кераміку. Однак будь-яка господиня на тому чи іншому етапі своїх кухонних відкриттів ставить перед собою питання, чи можна розігрівати їжу в пластиці в мікрохвильовці.

Відео дня

Пластик - це небезпечний матеріал, при високій температурі він виділяє токсини, тому розігрівши смачні відбивні не в правильному контейнері, можна цілком заробити харчове отруєння через помилковий вибір контейнера. Але все ж, якщо розібратися в деталях, як гріти їжу в пластиковому контейнері, є шанс істотно заощадити кошти.

Який пластик можна гріти в мікрохвильовці - маркування-орієнтир:

  • Запам'ятайте, що зазвичай індустрія використовує сім видів пластику, але реально можна ставити в мікрохвильовку тільки один з них. Для безпечного контейнера важливо, щоб він був виготовлений з поліпропілену. Це легко зрозуміти по позначці - такі контейнери позначені цифрою 5 або буквами ПП/PP.
  • Ви можете зіткнутися і з іншими варіантами маркування. Наприклад, пластик позначають також цифрам один, два або чотири - тільки в цьому випадку мова про матеріал, який не може на 100% бути безпечним. Виробник таким чином попереджає, що не несе відповідальності за ваш вибір.
  • Є також маркування "стоп-слово". Це комбінація цифр три, шість або сім - будь-яка з них попереджає вас, що цей пластик ні в якому разі не варто розігрівати.

Відзначимо, що дані правила важливо врахувати й при приготуванні їжі. Адже часто контейнери використовують, як форму для запікання.

Чи можна гріти в мікрохвильовці контейнер з пінопласту

Крім пластику, потенційну небезпеку під градусом мікрохвиль становить пінопласт. Тому люди, які ставлять перед собою питання, чи можна гріти в мікрохвильовці контейнер з пінопласту - справжні сищики кулінарної індустрії.

Раніше пінопласт був популярним рішенням в США та інших країнах, що стрімко розвиваються. Але пізніше дослідники прийшли до висновку, що через сполуку стиролу, який міститься в пінопласту, такі контейнери можуть завдати шкоди організму. Більш того, є теорія, що такі випаровування можуть провокувати рак.

Також розберемося у питанні, чи можна гріти в мікрохвильовці контейнер з кришкою, адже дилема, накрити їжу чи ні, часто турбує людей, які тільки починають користуватися мікрохвильовкою у повсякденні. Ми вам не радимо таким чином розігрівати їжу. Але якщо хочеться додати до страви більше пари, просто накрийте, а не закривайте контейнер кришкою. Важливо, щоб ваша їжа "дихала", інакше є ризик, що в кінцевому підсумку страва вибухне.

Чи можна гріти їжу в одноразовому контейнері - метод лінивця

Відмінним лайфаком на кухні може стати використання одноразового контейнера. Ви можете підібрати для себе будь-який зручний варіант, але обов'язково врахуйте наше попередження про маркування - ваше тільки з цифрою 5. Також відзначимо, що не завжди ланч-бокси можна розігрівати в мікрохвильовці. Якщо на них немає відміток, краще додатково уточнити цей момент.

Вас також можуть зацікавити новини: