Самса - простий рецепт для ідельного смаку / фото ua.depositphotos.com

Самса - це одна з найпопулярніших страв в узбецькій кухні. Це "пиріжки", які зазвичай готують з м'ясом або куркою, а також з різними овочами та спеціями. Якщо ви хочете навчитися готувати самсу вдома, то вам знадобиться кілька простих інгредієнтів і рецепт, який ми підготували.

Раніше УНІАН розповідав, як готувати хачапурі по-аджарськи удома.

Самса - рецепт, який завжди виходить

Для приготування цієї самси потрібні звичайні продукти й трохи вправності - результат гарантований.

Відео дня

Для тіста вам знадобиться:

  • борошно пшеничне - 0,5 кг;
  • масло вершкове - 100 г;
  • вода - 250 мл;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • яйце куряче - 1 шт.

Для начинки:

  • фарш м'ясний - 0,6 кг;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • сіль - 0,5 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Самса узбецька готується так. Борошно просіяти і додати до нього солону воду. Добре вимісити тісто, щоб не липло до рук, і залишити під плівкою на півгодини. В цей час приготувати начинку. У фарш додати дрібно нарізану цибулю, поперчити й посолити. 

Тісто розкачати й змастити розтопленим вершковим маслом. Скачати з тіста щільну "ковбаску". Розрізати її на 12 частин і з кожної скачати кульку. Відправити кульки з тіста на годину в морозилку. 

Підморожені кульки з тіста розкачати. При цьому має проявитися візерунок з масла. Покласти розкатаний шматочок тіста візерунком вниз, покласти на нього начинку й заліпити кінці у формі трикутника.

Самсу змастити яйцем і випікати на деку з пергаментом 30-40 хвилин при 200 градусах.

Корисна порада. За цим же рецептом готується і самса з куркою. Просто замініть м'ясний фарш на курячий або нарубайте курятину дрібними шматочками.

Вас також можуть зацікавити новини: