Що корисніше цикорій або кава-відповідь здивує / фото depositphotos.com

Кава - один з найпопулярніших напоїв на планеті. Її смак та аромат ні з чим не зрівняєтися. Ось тільки кофеїн - це стимулятор, що багатьох лякає. Вважається, що цикорій може сміливо конкурувати з кавою, адже за смаком вони чимось схожі.

УНІАН розбирався, чи можна пити цикорій замість кави

Чому цикорій корисніше, ніж кава – ви про це не здогадувалися

Відео дня

Цикорій на відміну від кави не містить кофеїн. Вважається, що відсутність стимулятора благотворно впливає на організм в цілому. Адже кофеїн не просто бадьорить і допомагає боротися зі сном, але і впливає на серце та мозок.

У зв'язку з цим каву небажано вживати тим, у кого є:

  • захворювання серця, судин;
  • патології шлунково-кишкового тракту;
  • підвищений тиск.

А ось цикорій, навпаки, можна пити. Приємним сюрпризом для кавоманів, які хочуть перейти на цикорій, стане те, що він за смаком все ж трохи нагадує улюблений напій.

Звичайно ж, виникає питання: "Чи бадьорить цикорій, як кава?" Враховуючи, що цикорій - не кава і в ньому відсутній кофеїн, то він бадьорити не може.

Що буде з організмом якщо замінити каву на цикорій - ви не повірите

Коли стоїть вибір між здоров'ям та  задоволенням, то від кави все ж краще відмовитися і замінити його. Натуральний цикорій покращує засвоєння кальцію і магнію, а значить позитивно впливає на нервову і серцево-судинну систему. Крім того, вас більше не турбуватимуть стрибки тиску.

Якщо довго вживати цикорій замість кави, то можна не тільки очистити свій організм від кофеїну, але і позбутися багатьох проблем. Таким чином, вживання цього напою буде благотворно впливати на здоров'я.

Раніше УНІАН писав, як збити молоко для латте.

Вас також можуть зацікавити новини: