Що робити, якщо немає пергаментного паперу для печива / depositphotos.com

Багато видів випічки вимагають пергаментного паперу - застилаючи ним деко, ви гарантуєте відсутність прилипання тіста до нього. Однак, буває так, що необхідного розхідника немає на кухні. Для тих, хто хоч раз у житті стикався з такою ситуацією, УНІАН розповідає, чим легко замінюється папір для випічки.

Раніше ми говорили про те, чим можна замінити розпушувач.

Чим можна замінити пергаментний папір для бісквіта або іншої випічки

Досвідчені господині кажуть, що є кілька перевірених варіантів, чим можна застелити деко замість пергаменту:

Відео дня
  • канцелярською калькою;
  • звичайним офісним папером;
  • харчовим пергаментом (з нього зроблені пакети для випічки в супермаркетах);
  • пакетом або рукавом для запікання;
  • пакетом з-під борошна.

Якщо вдома у вас немає нічого з перерахованого вище, то і такий стан не вважається безвихідним - деко можна щільно змастити жиром, присипати манкою або панірувальними сухарями.

Ідеальний варіант - це, звичайно, силіконовий килимок або силіконові форми для випічки. Вироби з силікону багаторазові, легко очищаються і майже не зношуються, тому відмінно підходять для випікання різних солодощів.

Чи можна робити випічку на фользі - думки і нюанси

Одні господині вважають такий варіант неприпустимим, адже фольга може спалахнути, а тісто обов'язково до неї прилипне. Інші, навпаки, використовують фольгу як замінник пергаменту, але класти її потрібно правильно - матовою стороною на деко, а блискучою наверх.

В цілому, використовувати фольгу як підстилку для тіста, все-таки, не рекомендується. Алюміній може окислюватися після впливу високих температур і надати випічці огидний смак. З фольги краще робити форми для запікання - такий матеріал добре тримає бортики і не дозволяє начинці протікати на деко.

Вас також можуть зацікавити новини: