Що можна чистити зубною пастою - лайфхаки / depositphotos.com

Зубну пасту багато людей використовують стандартно - очищають нею ротову порожнину, видаляючи наліт і сліди від чаю або кави. Насправді, зубна паста - універсальний засіб для прибирання будинку, але не всі господині про це здогадуються. УНІАН розповість, що можна чистити зубною пастою, крім зубів.

Раніше ми говорили про те, як відіпрати траву з джинсів.

Що можна зробити з зубної пасти - лайфхаки

Таке звичний засіб як зубна паста підійде і для генерального прибирання, і для б'юті-процедур. Далі в статті ми розповідаємо, як за допомогою одного тюбика пасти можна зробити кілька важливих справ в побуті.

Відео дня

Як зняти свербіж від укусів комах зубною пастою

Влітку виявити у себе на тілі сліди від укусу комахи - простіше простого. Для того, щоб пережити цю неприємну обставину легше, можна скористатися народним методом. Потрібно лише видавити трохи зубної пасти на місце укусу - це допоможе зняти набряклість і уникнути свербіння.

До речі, допомагає зубна паста і від опіків або пухирів - якщо намазати проблемну ділянку, то ранка швидко покриється скоринкою і заживе.

Зубна паста для обличчя

Наступний лайфхак - для любителів б'юті-експериментів. Невелика кількість зубної пасти допоможе вам швидко позбутися від небажаних висипань на обличчі. Також цей засіб ефективний, якщо ви нещодавно сходили до косметолога - зубна паста допомагає зняти запалення і роздратування. Намажте прищі або ранки пастою, почекайте 15 хвилин і змийте.

ВАЖЛИВО: не використовуйте м'ятну або ментолову зубну пасту, інакше отримаєте опік.

Як почистити срібло з камінням зубною пастою

За допомогою зубної пасти можна почистити прикраси зі срібла, навіть з камінням. Вам потрібно ретельно натерти пастою сережки, кільця або інші ювелірні вироби і залишити їх в такому вигляді на ніч. Вранці досить просто витерти прикраси сухою ганчіркою.

Якщо у вас є діаманти, то їх теж можна "оновити" зубною пастою - нанесіть засіб на щітку, потріть прикраси, а потім змийте теплою водою і витріть насухо.

Зубна паста від плям на одязі

Для того, щоб позбутися від плям на одязі, що в'їдаються, на диванах або килимах, багато господинь використовують зубну пасту. Метод простий - нанести засіб на пляму і інтенсивно терти до тих пір, поки забруднення не зникне. Потім просто вимити виріб водою і висушити.

Слід пам'ятати, що якщо ви видаляєте плями з кольорового одягу, то використовувати відбілюючу пасту не можна - від цього може залишитися слід. У той же час, тих же килимів це не стосується - якщо чистите їх, то підійде будь-яка зубна паста.

Зубна паста від неприємних запахів

Іноді буває так, що після приготування їжі на руках залишається запах риби, часнику або інших продуктів. Позбутися від нього непросто - він буквально в'їдається в шкіру і нігті. В такому випадку на допомогу приходить зубна паста - нанесіть маленьку "горошинку" на долоні, потріть її руками, а потім змийте водою. Так у вас вийде швидко усунути неприємний запах з рук.

Вас також можуть зацікавити новини: