Що не можна дарувати у відносинах-поради / фото ua.depositphotos.com

Коли настає день народження близької людини, наше завдання - потішити його подарунком. Щоб уникнути непорозумінь або незручних ситуацій, слід враховувати певні моменти при виборі подарунка.

Що дарувати на день народження - це індивідуально і залежить від інтересів і переваг людини. Можна подарувати книгу улюбленого автора, предмет інтер'єру, що відображає його стиль, або квитки на концерт улюбленої групи.

Що категорично не можна дарувати - список

В якості подарунка не слід вибирати щось образливе.

Відео дня
  • Провокаційні подарунки та подарунки з "натяком". Наприклад, подарунок, пов'язаний з особистою гігієною (антиперспірант, зубна паста), може бути сприйнятий неправильно.
  • Подарунки, що вимагають додаткових зобов'язань або догляду. Наприклад, дорогий подарунок, що вимагає постійного догляду або обслуговування, може стати обтяженням для того, кому він призначений.
  • Предмети, які можуть нашкодити здоров'ю або навколишньому середовищу. Це можуть бути небезпечні іграшки для дітей або продукти харчування, на які у людини алергія.
  • Небажані речі, які не відповідають інтересам людини. Наприклад, алкоголь може бути неприємний для тих, хто не вживає спиртне на переконання або здоров'ю.
  • Подарунки, що викликають негативні емоції або асоціації. Наприклад, частування для людини, яка дотримується суворої дієти.
  • Речі, що обмежують свободу вибору або вираження особистості. Сюди відноситься косметика для дівчат, парфум або, наприклад, таблетки для схуднення.
  • Подарунки, недоречні для певної ситуації або відносин. Наприклад, подарунок, занадто інтимний для стосунків між колегами по роботі або відносно новими знайомими.

Також важливо враховувати, що подарунки не повинні ставити людину в незручне становище або викликати негативні емоції.

Що не можна дарувати до розставання - прикмети

Подарунків, пов'язаних з романтичними емоціями, слід уникати в разі розставання. Подарунки, що нагадують минулі стосунки, можуть бути шкідливими або створити небажану напругу.

Згідно з прикметами, категорично не можна дарувати жовті квіти, так як цей колір обіцяє розлуку. З прикметами також пов'язана тема, чому не можна дарувати годинник на день народження. У різних культурах годинник асоціюються з відходом людини. Тому годинник в подарунок можуть бути сприйняті як натяк на розставання.

Що не можна дарувати на день народження чоловікові - порада

Не рекомендується дарувати дуже інтимні подарунки або речі, які можуть бути не пов'язані з його інтересами. Краще вибирати щось практичне або пов'язане з його захопленнями.

Що не можна дарувати жінці - строгі табу

Подарунки, що підкреслюють недоліки або нав'язують певні стандарти краси або поведінки, слід уникати. Як уже згадувалося вище, не варто дарувати косметику і парфумерію - ці речі занадто індивідуальні. Також забудьте про подарунки у вигляді взуття та одягу - без примірки таке не можна купувати нікому.

Раніше УНІАН розповідав які подарунки на Новий Рік дарувати можна, а які ні.

Вас також можуть зацікавити новини: