Як зрозуміти, чи можна прати річ в машинці / depositphotos.com

Всі господині знають, що прати в машинці речі, які призначені тільки для ручного прання, ні в якому разі не можна. Однак, існують і предмети, які люди кидають в машинку, не знаючи про те, що робити це категорично заборонено.

УНІАН розповість, який знак означає, що не можна прати в машинці річ і як в такому випадку очистити її від бруду.

Раніше ми говорили про те, що не можна мити в посудомийній машині.

Відео дня

Що категорично заборонено прати в машинці - перелік

Незважаючи на те, що зараз люди кладуть в пралку навіть взуття, деякі предмети краще, все-таки, випрати руками. УНІАН склав важливий список, який допоможе вам уникнути псування речей або техніки.

Пінні подушки

Спеціальні подушки, які "запам'ятовують" положення голови і шиї, мають унікальний наповнювач. Якщо таку подушку випрати в машинці, наповнювач зіб'ється і втратить свою функцію. Саме тому очищати плями на таких подушках краще вручну або замочити в тазу зі спеціальним миючим засобом.

Іграшки та речі з шерстю тварин

Якщо у вас є домашні вихованці, то ви знаєте, що їх шерсть виявляється, часом, в найнесподіваніших місцях квартири. Відіпрати її з одягу - велика проблема, краще користуватися спеціальною щіткою. Прання таких речей в машинці призведе до поширення вовни по всій поверхні одягу і застрявання її в структурі тканини. Крім того, вона залишиться в барабані машинки і може навіть засмітити фільтр.

Спідня білизна

Труси цілком можна прати в машинці, а ось ліфчики - ні. Особливо, з кісточками і пуш-апом. Ігнорування цього правила призведе до деформації виробу і втрати його форми. Якщо вам потрібно випрати ліфчик - зробіть це руками, потім акуратно відіжміть і вивісіть сушитися на вулицю.

Мереживні або вишиті речі

Відомо, що мережива і вишивка - ніжні елементи декору, які страждають від агресивного впливу механізмів пральної машини. Якщо ви виперете одяг з мереживами або вишивкою в машинці, то, швидше за все, в результаті отримаєте понівечений предмет гардероба. Саме тому очищати такі вироби краще руками, причому, з використанням делікатного миючого засобу.

Одяг з вельвету, кашеміру або вовни

Дані матеріали вважаються дуже вразливими - можуть розтягнутися, злиняти або "обрости" катишками. Більш того, барабан пральної машинки - це далеко не делікатне прання, тому на речах з перерахованих вище матеріалів можуть навіть з'явитися зачіпки. Якщо вам потрібно випрати такі речі, то краще зробити це руками або віддати в хімчистку.

Важливий момент: незважаючи на будь-які поради, перед пранням речей потрібно ретельно вивчати етикетку - там завжди є значок, що попереджає про те, що прати одяг в машинці не можна. На ньому зображена перекреслена пральна машинка.

Вас також можуть зацікавити новини: