Місце розташування холодильника грає дуже важливу роль / фото ua.depositphotos.com

Коли мова заходить про розміщення холодильника, є кілька важливих моментів, які слід враховувати. Зокрема, цей вид побутової техніки дуже примхливий у виборі своїх "сусідів".

Давайте розберемося, чи можна холодильник ставити поруч з газовою плитою і чому не можна ставити холодильник поруч з батареєю.

Чи можна ставити холодильник поруч з плитою і батареєю

При монтажі важливо уникати розміщення будь-яких джерел тепла поруч з холодильником. Також не рекомендується ставити його поруч з плитою або іншими великими побутовими приладами.

Відео дня

Плита і холодильник поруч - це найгірша ідея, яка може прийти вам в голову.

Через особливості планування у багатьох виникає питання: можна ставити холодильник поруч з плитою чи ні? Це досить зручно з точки зору розміщення на кухні, але рекомендується залишити деяку відстань між ними для забезпечення належної вентиляції і запобігання підвищення температури навколо холодильника.

Тепер розглянемо варіант, при якому встановлюють холодильник поруч з батареєю. Це може призвести до перегріву і обмежить циркуляцію повітря навколо побутової техніки. 

Відповідь на питання, чи можна ставити холодильник поруч з трубою опалення, категорична і негативна. Труба нагріє температуру повітря навколо холодильника, що може негативно позначитися на його роботі і споживанні енергії.

Чи можна ставити холодильник поруч з пральною машиною

Зважаючи на ці аргументи, варіант поставити холодильник поруч з пральною машиною здається вже не таким і поганим. Однак, щоб уникнути конденсації та пошкодження обох приладів, рекомендується залишити деяку відстань між холодильником та пральною машиною. Не можна розташовувати їх занадто близько один до одного.

Пральна машина може створювати вібрації, особливо під час циклу віджиму. Якщо холодильник знаходиться занадто близько, це призведе до проблем з роботою або пошкодження приладів. Спробуйте розмістити їх так, щоб знизити передачу вібрацій.

Раніше УНІАН розповідав, як прибрати запах в холодильнику.

Вас також можуть зацікавити новини: