Як прибрати запах з холодильника-народні засоби / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Неприємний запах в холодильнику сильно докучає, особливо коли він переходить на харчові продукти. З'являтися він може через зберігання зіпсованої їжі, забитої вентиляції або нещільно закритих контейнерів. На щастя, прибрати затхлість можна домашніми засобами.

Перед тим, як прибрати запах в холодильнику, дістаньте з нього всі продукти і розморозьте. Потім промийте холодильник будь-яким з перерахованих в нашій статті способів. Не забудьте також протерти гумку на двері - вона теж вбирає запах. Після повного висихання полиць техніку можна підключати в розетку.

Відео дня

Як прибрати запах з холодильника за допомогою соди

Сода ефективно прибирає сторонні запахи. Є два способи миття холодильника содою:

  • Сода + вода: 1 столову ложку розчиніть в 1 л теплої води і вимийте техніку зсередини. Ще один рецепт: 4 столові ложки соди залийте водою, щоб вийшла густа кашоподібна маса. Нанесіть суміш на стінки, полиці і дверцята холодильника. Залиште на півгодини і промийте чистою теплою водою.
  • Сода + оцет + вода. Для позбавлення від затхлого і пліснявого запаху змішайте оцет і теплу воду в співвідношенні 1:2, потім додайте столову ложку соди і промийте цією сумішшю холодильник.

Після роботи промийте холодильник ще раз вологою ганчіркою.

Як прибрати неприємний запах в холодильнику оцтом

Оцтовий розчин швидко прибере затхлий аромат з холодильника. Замість нього в камері техніки залишиться аромат оцту, який швидко вивітриться.

Для миття змішайте оцет і теплу воду в рівних кількостях, і протріть холодильник зсередини. Залиште дверцята відкритими, поки запах оцту не випарується. 

Як видалити запах у холодильнику лимонною кислотою

Лимонка добре видаляє застарілий запах м'яса, риби, молочних продуктів та інших білкових продуктів. Змішайте дві чайні ложки лимонної з 500 мл теплої води. Цією сумішшю протріть холодильник зсередини за допомогою губки.

Ще один спосіб - використовувати свіжий лимон. В цьому випадку достатньо вичавити кілька крапель соку на губку і протерти холодильник.

Як прибрати сморід з холодильника / фото ua.depositphotos.com

Супер-суміш від запаху в холодильнику

Дуже потужна суміш від сторонніх запахів у холодильнику готується так: 20 г натертого господарського мила + 1 ложка миючого засобу для посуду + 1 столова ложжа соди + 400 мл теплої води. Змішайте ці інгредієнти, вимийте холодильник і ще раз прополосніть теплою водою.

Чим прибрати неприємний запах в холодильнику, якщо миття не допомогло

Якщо після миття всіх полиць і дверцят сторонній запах все одно відчувається - включіть його в розетку і залиште на ніч відкритий контейнер з одним із засобів, які вбирають запахи:

  • 100 г соди;
  • подрібнене в порошок активоване вугілля (20 таблеток);
  • скоринки апельсина;
  • чашка кави:
  • скибочка хліба.

Також холодильник можна промити сумішшю нашатирного спирту (30 мл) і води (300 мл). Нашатир ефективно видаляє сторонні запахи, але працювати з ним потрібно в рукавичках і медичній масці.

Вас також можуть зацікавити новини: