Що потрібно зробити, щоб борщ не втратив колір - поради / depositphotos.com

Борщ - одна з улюблених перших страв для українців, адже його звабливий аромат і червоний колір не можуть залишити байдужими навіть найдосвідченіших гурманів. УНІАН розповість, чому борщ не червоний і як виправити це прикре непорозуміння.

Раніше ми говорили про те, які незвичайні рецепти борщу зустрічаються в кулінарних книгах.

Що робить борщ червоним - нюанси і секрети

Досвідчені кулінари кажуть, що багато в чому колір борщу залежить від буряка і часу його закладки в блюдо. Найкраще купувати в магазині салатний буряк (він темно-бордового відтінку), а додавати в середині процесу. При цьому, після того, як виклали буряк в каструлю, варити борщ потрібно не менше 10-15 хвилин, тоді він встигне дати потрібний колір.

Відео дня

Також можна скористатися і іншими методами:

  • додати томатну пасту в сковороду разом з буряком, пасерувати з цибулею і морквою, потім викладати в борщ;
  • скропити буряк перед обжаркой винним або яблучним оцтом;
  • на початку пасерування посипати овочі 1 ч.л лимонної кислоти.

Лайфхак від наших бабусь - під час обсмажування буряка краще посипати його 1 ст.л цукру. Ця хитрість допоможе розкрити тонкий аромат і колір буряка, але закладати його в борщ доведеться в кінці, інакше він пофарбує інші овочі.

Як зробити, щоб буряк не втратив колір в борщі - інструкція

Далеко не всі господині роблять пассеровку і обсмажують овочі перед додаванням в каструлю. Для них ми підготували кілька способів, як зберегти колір борщу без обсмажування:

  • дістати з бульйону м'ясо і опустити туди цілий буряк з іншими овочами - продовжувати так варити суп 10-15 хвилин, потім дістати буряк і в кінці натерти його в борщ;
  • відварити овоч в шкірці, а потім натерти, покласти в уже приготований борщ і після цього варити ще пару хвилин;
  • сирий буряк натерти на тертці, залити водою в металевій мисці і викласти в борщ за 5 хвилин до готовності, а потім кілька хвилин проварити блюдо.

За допомогою одного з цих способів вам точно вдасться домогтися червоного кольору борщу і зберегти його надовго. Навіть якщо у вас не вийде з першого разу - спробуйте знову або виберіть інший метод, щоб знайти свій ідеальний рецепт традиційної української страви.

Вас також можуть зацікавити новини: