Що робити, якщо дзеркало у ванній постійно запотіває: поради / фото ua.depositphotos.com

З проблемою запотівання дзеркала у ванній зіштовхувався практично кожен. Особливо це створює дискомфорт, коли після душу необхідно зробити ще деякі косметичні процедури, а замість свого відображення ви бачите суцільний конденсат. Втім, цю проблему легко усунути недорогими засобами.

Раніше ми розповідали, як прочистити злив у раковині, а сьогодні розкриємо секрети дзеркала у ванній, яке не запотіває.

Зараз виробники дзеркал навчилися уникати цієї проблеми, вбудовуючи у дзеркала для ванних кімнат механізм проти запотівання. Такі моделі досить поширені, але мають свої нюанси. Між тим, майже кожен з нас все ж користується звичайними дзеркалами.

Відео дня

Чому запотіває дзеркало?

У ванній переважає висока вологість, особливо після прийняття душу чи ванної. У повітрі утворюється пара, яка осідає конденсатом на поверхню холодного дзеркала. Це основна причина, чому пітніє дзеркало у ванній.

Йдеться не тільки про комфорт, а й про поступове зношення поверхні дзеркала. Якщо постійно пітніє дзеркало у ванній, амальгама пошкоджуватиметься і псуватиме його естестичний вигляд. 

Як захистити дзеркало у ванній від вологи - лайфхаки

Напевно, кожен з нас хоча б раз задумувався, що потрібно зробити щоб не запотівало дзеркало у ванній. Розглянемо кілька лайфхаків.

  • Вентиляція. Забезпечте інтенсивний потік повітря у ванній кімнаті, аби зайва волога не осідала на поверхні дзеркала, а виходила у вентиляцію. Не забувайте про те, що вентиляційну решітку необхідно чистити для кращої ефективності її роботи.
  • Гліцерин. Більшість наших мам знають, як натерти дзеркало гліцерином. Для цього додайте кілька чайних ложок гліцерину у воду, а потім протріть дзеркало цим розчином. Конденсат на поверхні не утворюватиметься.
  • Піна для гоління. Цей лайфхак жінки згадують чи першим, думаючи, чим обробити дзеркало у ванній, щоб не запотівало. Протріть дзеркало невеликою кількістю піни для гоління. Ефект триватиме приблизно два тижні.
  • Шампунь. Ця хитрість схожа на попередній лайфхак. Спробуйте покрити дзеркало у ванній краплею шампуню. На деякий час він захистить дзеркало від запотівання.
  • Засіб від запотівання дзеркал у ванній. Спеціальний спрей ви можете придбати у магазині побутової хімії, або в автомобільних магазинах. 

Пам'ятайте, що надмірна вологість здатна пошкодити дзеркало, зіпсувавши його зовнішній вигляд. Частіше протирайте його та провітрюйте ванну кімнату.

Вас також можуть зацікавити новини: