Усунути засмічення в раковині можна за допомогою вантуза / фото depositphotos.com

Прочищення зливу - це процедура, з якою час від часу стикається кожен господар будинку, коли засмічується раковина на кухні або у ванній. Поради та рекомендації про те, як усунути засмічення к зливі, читайте в матеріалі.

Як прочистити злив к раковині

У разі, коли злив в раковині забився, виникає багато незручностей і цю проблему треба вирішувати швидко, не чекаючи приходу сантехніка. Щоб усунути засмічення в раковині підручними засобами можна використовувати кілька методів.

Прочистити сифон в раковині можна хімічним методом. У господарських магазинах можна купити спеціальні засоби: кислоти, луги, порошки, гелі та рідини. Щоб усунути засмічення їх заливають в раковину приблизно на півгодини, а потім змивають за допомогою великої кількості гарячої води.

Відео дня

Щоб домашніми засобами прочистити слив існують і механічні способи. Для усунення нескладних засмічень можна використовувати вантуз - він є майже в кожному будинку. Щоб вирішити проблему із застоєм рідини, раковину потрібно на третину залити гарячою водою і почати активно працювати вантузом, таким чином створюючи необхідний тиск. Щоб усунути глибоке засмічення господареві знадобиться сантехнічний трос. Він довжиною кілька метрів: з одного боку у нього ручка, а на іншій – насадка пікоподібної форми, якою потрібно пробивати пробку, яка утворилася в раковині.

Також є багато народних способів для того, щоб домашніми засобами прочистити злив. Існує кілька хороших методів боротьби із засміченнями в раковинах, які добре працюють:

  • Щоб почистити забиті труби, можна залити в них киплячу воду - легкі засмічення з жиру будуть видалені.
  • Часто для прочищення зливу використовують міцний соляний розчин, який потрібно залити в раковину, а потім попрацювати все тим же вантузом.
  • Прочистити раковину у ванній ефективно допомагає каустична сода. Її треба висипати в стояк в невеликій кількості, додати окріп і залишити на чверть години, а потім знову промити великою кількістю води.
  • Прочистити засмічення в стояку також можна за допомогою харчової соди і оцту. У забитий злив потрібно засипати кілька ложок соди, додати трохи окропу, а потім залити розчин склянкою оцту. Коли пройде хімічна реакція (не буде чути шипіння і припинять йти бульбашки), стояк потрібно "прогнати" гарячою водою.
Злив в раковині потрібно регулярно промивати окропом / фото depositphotos.com

Як уникнути проблем із засміченнями в раковині

Важливо розуміти і пам'ятати про те, що кращий спосіб уникнути необхідності чистити засмічення в стояку – це запобігання забруднення зливу. Тому не варто виливати в раковину масло і жир, також не треба викидати туди залишки їжі, волосся та інші відходи. Потрібно для профілактики щотижня промивати труби окропом, а також встановлювати в раковини на зливи спеціальні захисні сітки.

Вас також можуть зацікавити новини: