Що садити на розсаду в лютому / фото ua.depositphotos.com

Лютий - останній місяць зими і вдалий період для розсади. У лютому дачники висаджують овочі в теплиці або на підвіконні. Місяць вважається вдалим для посіву пізньостиглих культур. Цінителі краси в лютому висаджують розсаду квітів, які вже навесні будуть радувати яскравими бутонами.

Раніше ми також розказували, що посадити на розсаду в січні.

Які квіти садити на розсаду в лютому

  • Нарциси і тюльпани часто висаджують в лютому, щоб вони розцвіли до березня. В землю рекомендується додати золу і пісок. До весни цибулини пересаджують з розсади в клумбу. 
  • Бегонія - вдала рослина для розсади в лютому. У грунт для квітки слід додати трохи піску, торфу і перегнилого листя. Поки насіння не проросте, землю потрібно накрити плівкою.
  • Петунію висаджують в середині-кінці лютого. Найкраще садити насіння в окремі стаканчики або в торф'яні таблетки. Саджанці потрібно поставити на добре освітлюване місце або додатково досвічувати лампою.
  • Турецька гвоздика висаджується в суміш з листового перегною і піску в рівних частинах. Насіння сіють на глибину 1 см і з проміжком в 3 см. Посіви накривають папером.

Що садити на розсаду в лютому: овочі

Пізньостиглі томати висаджують на розсаду в середині-кінці лютого. Так можна отримати ранній урожай овочів. Насіння помідорів сіють у вологий грунт в маленькі ящики, стаканчики або горщики. Посіви покривають 1 см грунту і ставлять в тепле місце. В землю помідори пересаджують в квітні або травні.

Відео дня

Середньостиглий і пізній болгарський перець можна висаджувати з початку лютого. Насіння перед посівом потрібно замочити в мокрій марлі або тканини. Висаджують перець в стаканчики - по 2 насіння на стаканчик. Трохи присипте насіння землею, накрийте плівкою і поставте в тепле місце. З появою перших паросток плівку знімають і ставлять перець на підвіконня.

Баклажан починають висаджувати в середині лютого. Насіння рекомендується замочити в розчині марганцю на 15 хвилин, щоб захистити їх від хвороб. У грунт для баклажана можна додати тирсу і золу. В один стаканчик кладуть два насіння баклажана, злегка присипають вологою землею і накривають плівкою. Дуже важливо поставити баклажани в тепле місце. Сходи з'являться через тиждень.

Цибулю-порей і ріпчасту висаджують в середині лютого. Перед посадкою цибулину варто замочити на добу в теплій воді. Потім цибулини висаджують у вологий грунт і ставлять на підвіконня. У відкритий грунт рослину пересаджують в травні.

Ягоди на розсаду в лютому

У лютому на розсаду садять полуницю і суницю, щоб вже на початку літа зібрати урожай ягід. Насіння потрібно замочити і просушити. Неглибоку ємність висотою не більше 4 см наповніть сумішшю грунту і піску в рівних пропорціях. Насіння рівномірно посипте на землю.

Розсаду полуниці потрібно поставити в тепле місце, наприклад, на батарею. На перші два тижні розсаду потрібно накривати плівкою. Через 5 днів проростуть паростки, а через 2 тижні з'являться перші листя. У квітні полуницю варто пересадити в окремі контейнери, а в травні рослину пересаджують в грунт.

Вас також можуть зацікавити новини: