Якщо знати цей лайфхак, капуста не становитиме складності / фото ua.depositphotos.com

Складно переоцінити користь такого продукту як цвітна капуста. Вона містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які допомагають зміцнити імунітет, підтримувати здоров'я шкіри та уповільнювати процес старіння. Ось тільки її форма здатна викликати труднощі. Існує один секрет, як розділити цвітну капусту на суцвіття.

Як розібрати цвітну капусту і навіщо бити її об стіл

Це дасть змогу швидко обробити капусту так, щоб її було зручно готувати. Отже, як правильно почистити цвітну капусту:

  • прибираємо листя, якщо воно є;
  • поміщаємо капусту в пакет;
  • кілька разів б'ємо овоч об стіл.

Якщо ви все зробили правильно, то в пакеті виявляться бажані шматочки. Тепер, коли ми її розібрали, давайте з'ясуємо, як варити цвітну капусту

Відео дня

Як і скільки варити цвітну капусту перед смаженням

Почнемо з того, як правильно варити капусту. Потрібно закип'ятити воду у великій ємності та додати сіль. Скільки потрібно варити цвітну капусту? Якщо далі ви з нею нічого робити не будете, то кладемо шматочки овоча в киплячу солону воду та варимо 10-15 хвилин. Що довше вона готуватиметься, то м'якшою виявиться в результаті.

Розглянемо також варіант, скільки хвилин варити цвітну капусту перед смаженням. Час приготування скоротиться до 5-7 хвилин. Вона буде все ще похрускувати, але це нічого. Далі можна обсмажити її з часником, цибулею та улюбленими спеціями.

Раніше УНІАН розповідав, як вирощується цвітна капуста в домашніх умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: