Скільки потрібно варити холодець / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Правильний холодець - це той, який приготували без желатину. Звісно, трапляється, що навіть зварена за всіма правилами страва не завжди добре застигає. Але желатин, у разі чого, ви встигнете додати завжди - давайте спробуємо приготувати без нього. Розповідаємо, скільки потрібно варити холодець із курки, свинини, яловичини або м'ясного міксу, щоб він застиг сам.

Скільки часу варити холодець із різного м'яса

Загалом холодець варять протягом 4-7 годин. Час варіння холодцю залежить від виду м'яса, з якого його готують. Курка та індичка варяться швидше, свинина - довше, яловичина - ще довше. У будь-якому разі потрібно налаштуватися на те, що процес цей не швидкий і прискорювати його не можна, інакше зіпсуєте страву.

Отже, давайте розберемося, скільки потрібно часу, щоб зварити холодець, не додаючи в нього желатин:

Відео дня
  • Скільки варити холодець із курки без желатину

Із курки (домашнього півня), індички, качки та гуски холодець потрібно варити близько 4 годин. Зазначимо, що для курячого холодцю краще брати півня, або ж додати його у страву - інакше вона може погано застигнути.

  • Скільки варити холодець зі свинячої рульки

Зі свинини холодець готується довше - приблизно 5-6 годин. Свинячі вуха потрібно варити 2,5-3 години.

  • Скільки варити холодець із яловичини

Яловичина може варитися трохи довше, але загалом холодець із яловичини вариться також приблизно 6 годин.

  • Скільки варити холодецьзі свинини та курки

Якщо ви готуєте змішаний холодець - наприклад, зі свинини та курки, то його слід також варити протягом 6 годин, доки не звариться свинина. До речі, досвідчені господині намагаються обов'язково додати в свинячий холодець півня - вважається, що так страва краще застигає.

  • Скільки варити холодець у скороварці

Якщо хочете прискорити процес, то холодець можна поставити готувати в скороварці, час приготування буде від 1 до 3 годин.

Під час використання скороварки обов'язково дотримуйтесь техніки безпеки.

Головна порада: готовність холодцю дуже просто визначити за м'ясом - воно повинно легко відділятися від кісток. І чим довше вариться холодець, тим більш насиченим вийде його смак і тим краще він застигне.

І ще кілька порад, як варити холодець:

  • щоб бульйон був прозорим, варити м'ясо слід на мінімальному вогні - щоб воно ледь-ледь кипіло і нудилося під кришкою;
  • м'ясо має бути повністю покрите водою - щоб з урахуванням википання не довелося доливати воду;
  • після закипання слід обов'язково зняти всю піну.

Якщо ви сумніваєтеся, застигне холодець чи ні, зробіть так: налийте невелику кількість бульйону на блюдце, дайте охолонути і поставте в холодильник на деякий час. Якщо холодець застигає - значить, усе добре, можна розливати по тарілках.

Раніше ми розповідали, з чого варити холодець найкраще, щоб він застиг.

Вас також можуть зацікавити новини: