Скільки смажити свинину, щоб вона була м'якою - рекомендації / depositphotos.com

Смажена свинина - апетитне блюдо, яке можна приготувати різними способами. У цьому процесі важливо довести м'ясо до готовності, інакше хвороботворні бактерії свинини зашкодять людині. УНІАН розповість, як посмажити свинину на сковороді, щоб вона була м'якою, або приготувати чудову страву в духовці.

Раніше ми говорили про те, яку частину свинини краще вибрати для ідеального блюда.

Як смачно посмажити свинину на сковороді - поради

Шматочок свинини, який сподобався вам, для смаження на сковороді потрібно різати поперек волокон. Крім того, важливо кожен шматок, незалежно від його розміру, відбити молоточком. Потім свинину потрібно посолити і поперчити, після - викласти на сковороду. Смажиться свиняче м'ясо від 15 до 25 хвилин до повної готовності, якщо шматки у вас великі. Для маленьких шматочків буде досить 3-5 хвилин прожарювання з кожного боку.

Відео дня

Скільки смажити свинину-стейк - правила

Свинячий стейк - це унікальний делікатес, який можна приготувати для романтичної вечері або зустрічі з друзями. Вам потрібно буде посолити і поперчити м'ясо, а потім полити оливковою олією. 

ВАЖЛИВО: шматки стейка повинні бути товщиною не більше 3-5 см, інакше вони не просмажаться як слід.

Приправте м'ясо спеціями і маслом, а потім приберіть в холодильник на 15 хвилин, щоб свинина промаринувалася. Далі потрібно розжарити сковороду і смажити м'ясо, поки на ньому не утворюється рум'яна кірочка. В середньому це займає приблизно 5 хвилин для кожної сторони стейка. Коли ви побачите, що свинина підрум'янилася, вимкніть вогонь і накрийте м'ясо кришкою, щоб воно "дійшло" всередині.

Як смажити свинину шматочками з цибулею

Популярний варіант - просто купити шматочок свинини, нарізати його шматочками, а потім посмажити з цибулею і\або морквою. Якщо хочете реалізувати цей варіант, то спочатку очистіть і обсмажте овочі. Потім промийте шматок свинини під проточною водою, наріжте його і відправте на сковороду. Готуйте м'ясо разом з овочами 3-5 хвилин без кришки, регулярно помішуючи вміст сковороди. Потім долийте трохи води, знову перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 10-15 хвилин.

Є й альтернативний варіант приготування свинини. М'ясо потрібно нарізати шматочками 4-5 см в довжину і 1 см в ширину. Нагріти сковороду, налити олію, викласти свинину і смажити її 7 хвилин. Потім викласти нарізану цибулю, зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і продовжувати готувати страву 20 хвилин. В кінці вам залишиться тільки посолити і поперчити м'ясо і довести його до готовності під кришкою 5 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: