Білковий крем багато хто з нас пам'ятає ще з юних років - саме його кондитери використовували як начинку для трубочок або кошиків. Також білковий крем можна приготувати як прикрасу до торту, головне - дотримуватися правил. УНІАН розповість, як зробити білковий крем для бісквіта або іншої випічки.
- Як правильно збити білки для крему - топ-5 основних нюансів
- Як зробити білковий крем густим - кулінарні хитрощі
- Простий білковий крем - ідеальний рецепт
Раніше ми пропонували ідеальний рецепт заварного крему для Наполеона або іншої випічки.
Як правильно збити білки для крему - топ-5 основних нюансів
Білковий крем може бути двох видів:
- класичний (з меренги);
- з вершками або вершковим маслом.
Крем тільки з меренги ідеально підходить для прикраси, а ось той, який зроблений з вершків або вершкового масла, краще використовувати для скріплення коржів або вирівнювання торта.
Існує кілька помилок, які допускають господині під час приготування білкового крему. Уважно запам'ятовуйте їх, щоб не повторити і не зіпсувати свій торт:
- свіжі домашні яйця - краще дати їм полежати днів 5, інакше білки збиватися не будуть, а крем залишиться рідким;
- охолоджені яйця - погано збиваються, тому використовуйте яйця тільки кімнатної температури;
- жовток і білок - розділяти ретельно, не змішуючи, якщо жовток потрапить в білки, то вони нормально не зіб'ються;
- мокрий посуд - ємність, де ви збиваєте білки, повинна бути сухою, інакше нічого не вийде;
- потужність збивання - використовувати тільки міксер, поступово збільшуючи потужність і швидкість.
Також враховуйте, що всі інгредієнти для крему повинні бути однакової температури, інакше результат вас засмутить - крем не вийде.
Як зробити білковий крем густим - кулінарні хитрощі
Якщо після всіх перерахованих вище порад білковий крем все одно залишився рідким, можна спробувати виправити ситуацію - залишити крем на 30 хвилин в холодильнику, а потім знову збити. Якщо навіть після цих маніпуляцій білковий крем залишається рідким, приготуйте з нього суфле - викидати такий продукт не варто.
Простий білковий крем - ідеальний рецепт
- білки - 100 гр;
- цукор - 240 гр;
- вершкове масло - 250 гр.
На водяній бані з'єднати білки і цукор, мішати суміш до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Як тільки це станеться, а маса досить нагріється, зняти ємність з плити і збити масу міксером. Швидкість потрібно збільшувати поступово - від малих обертів до високих. Поступово додавати масло по одній чайній ложці, не перестаючи збивати. Так робити, поки маса не стане однорідною, а потім використовувати для торта.