Дружелюбні породи собак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо ви хочете, щоб у вас в домі жили і кішки, і собаки, то вам потрібен собака, який любить кішок. І, хоча зрештою все залежить від конкретного собаки або кішки, деякі породи краще уживаються з іншими тваринами. Наприклад, узяти службових собак - багатьох вивели для охорони та захисту членів сім'ї, включно з іншими тваринами. Інші ж породи були виведені для роботи в тісних зграях, і вони також вельми доброзичливі до інших пухнастиків у родині. Отже, собаки, які дружать з кішками - хто вони?

Породи собак, доброзичливі до котів - 7 найкращих 

У пошуках ідеального собаки для вашої кішки слід звернути увагу на породи з м'яким і терплячим характером, які рідше переслідують вусатих або проявляють агресію до них, пише studyfinds.org

  • Лабрадор-ретривер
Порода лабрадор-ретривер / ua.depositphotos.com

Грайливі та готові до навчання, ласкаві й милі лабрадори-ретривери прекрасно уживуться з будь-яким котом, якого ви їм підсунете. 

Відео дня

Ця інтелігентна порода якнайкраще підходить для тих кішок, які думають, що вони насправді собаки. Лабрадор-ретривер готовий миритися з найскладнішим котячим характером і терпіти від кішки набагато більше, ніж багато інших порід. Це і робить її однією з найкращих собак для кішок. 

Вони розумні, прагнуть всіляко догодити і з радістю візьмуть кішку в своє коло друзів - головне, щоб кішка була готова ділити свій простір із собакою. Крім цього, лабрадор - це ідеальний компаньйон для ваших дітей.

  • Бігль
Порода собак бігль / ua.depositphotos.com

Можна подумати, що бігль, будучи мисливським собакою, не захоче ділити свій дім із кішкою - але це не так. Порода бігль була виведена для полювання в зграях, тому добре уживається з іншими видами тварин.

Звісно, у бігля вистачить ентузіазму, щоб поганятися за кішкою на вулиці, але вдома ця поступлива порода буде рада притиснутися навіть до найбільш буркотливого кота.

Спокійні та товариські, біглі не люблять залишатися на самоті, тому шалено раді компанії ще одного пухнастого, з яким можна поспілкуватися, коли вас немає вдома. Щасливий характер цих собак робить їх приємними для життя, а кішку вони сприйматимуть як ще одного члена зграї.

  • Бассет-хаунд
Порода бассет-хаунд / ua.depositphotos.com

Бассет-хаунди відомі своїм спокійним і поступливим характером. Крім цього, вони терплячі, менш схильні до зайвої збудливості й агресії щодо котячих співмешканців і тому прекрасно підходять для утримання в будинках з кішками. 

Бассет-хаунди мають міцне тіло, зазвичай рухаються повільно і не надто турбують оточуючих. Самі вони більше турбуються про те, як би поспати, ніж грати в доганялки. 

Ця порода собак цілком може змагатися за звання найупертішої домашньої кішки, тому їхнє дресирування може виявитися скрутним. Крім усього, важливо також стежити за тим, щоб не приділяти кішці занадто багато уваги, інакше собака почне ображатися і жалібно вити.

  • Бульдог
Порода бульдог / pixabay.com

Бульдоги, як правило, не дуже швидко заводять дружбу з іншими собаками, але ось з кішками та іншими домашніми тваринами вони дружать охоче. Коротка морда робить їх схильними до теплових ударів, а коротка шерсть погано переносить холод. Крім того, вони не люблять воду і ледачі за своєю суттю - люблять подрімати. Тож у бульдога і вашої кішки вже є чотири спільні риси, що робить їх одними з найкращих собак, які уживаються з кішками.

Незважаючи на м'ясисті м'язи і серйозні морди, бульдоги самі по собі дуже кумедні. Вони вважаються одними з найдоброзичливіших представників тваринного світу і виявляють прихильність і повагу до всіх істот. Кішкам подобається доброта бульдогів, адже за їхньою міцною і важкою статурою ховається поступливий підхід до життя. 

Крім усього, бульдоги стануть чудовим компаньйоном і для дітей в домі.

  • Золотистий ретривер
Порода собак золотистий ретривер / pixabay.com

Золотисті ретривери відомі своїм грайливим характером. Вони потребують щоденних фізичних навантажень, але водночас легко адаптуються і товариські, а це робить їх потенційно чудовими компаньйонами для котів.

Любов, яку золотистий ретривер відчуває до свого господаря, може поширюватися і на інших домашніх, як людей, так і тварин. Багато експертів сходяться на думці, що ця порода - одна з найкращих для кішок, і слово "золотистий" якнайкраще підходить для опису цієї класичної породи. Добрі, співчутливі, золотисті ретривери залюбки приймають котів як членів родини. 

Однак цю породу собак слід із самого початку привчити не ганятися за кішкою: якщо це вдасться, то вони стануть ідеальною парою.

  • Папільон
Порода собак папільон / pixabay.com

Якщо вам подобаються маленькі доброзичливі породи собак - зверніть увагу на папільонів (або папільйонів). Ці вухаті собаки, розміром приблизно з кішку, також сприймають кішку як друга. Папільони вирізняються веселим і цікавим характером, тому вони із задоволенням беруть участь у всіх сімейних забавах, зокрема і з кішкою.

Порода прекрасно уживається з кішками не тільки завдяки своєму невеликому розміру, а й тому, що вони дуже товариські. Разом з вами папільони із задоволенням подрімають або відправляться на прогулянку - вони завжди готові до чого завгодно, з ким завгодно і коли завгодно. 

Потрібно врахувати, що вушка-"метелики" будуть постійно спокушати кішку погратися, тому їй важливо забезпечити можливість відпочити від собаки. Іноді папільони можуть стати перезбудженими, чого може не винести кішка. 

Папільони також, як і кішки, люблять сидіти на колінах, а ще його можна навчити ходити на горщик у будинку.

  • Мопс
Порода мопс / ua.depositphotos.com

Мопси також часто не заперечують проти котячої компанії. Ба більше - ви, найімовірніше, знайдете їх затишно притиснутими один до одного, ніж такими, що б'ються. Це порода дуже милих собак, яка вирізняється гарним темпераментом і товариськістю. 

Крім цього, мопси були визнані так званими "клоунами класу" на уроках слухняності для собак. Тому ця порода буде в захваті від того, що в них з'явився соратник по веселощам і витівкам, а вашій кішці більше не доведеться нудьгувати біля вікна. 

Схожі за розміром, вагою до 14 кг, у мопсів і кішок дуже багато спільного. Мопси, з їхніми мордочками і загнутими хвостами, здатні зачарувати практично будь-кого. Вони, як і кішки, люблять безтурботний спосіб життя і сидіти на ручках, тому з кішкою будуть сидіти у вас на колінах удвох.

Раніше ми розповідали, чому коти муркочуть насправді.

Вас також можуть зацікавити новини: