Як позбутися від мошок будинку народними засобами / depositphotos.com

Дрібні мошки в будинку - проблема, з якою часто стикаються багато господинь. Причому, з'явитися вони можуть в будь-який час року - причин для цього більш ніж достатньо. Легше попередити їх появу, ніж позбутися від таких шкідників, але УНІАН точно знає, що допомагає від мошок найкраще.

Раніше ми говорили про те, що допомагає від молі в шафі.

Види мошок в квартирі і причини появи

Найчастіше, дрібні мошки з'являються в квартирі в теплу пору року. Іноді люди плутають їх з мухами і навіть комарами, але для того, щоб ефективно підібрати засіб від комах, потрібно зрозуміти їх вид. Побутові мошки бувають:

Відео дня
  • Фруктові (плодові, кухонні) - ті, що кружляють над продуктами і потрапляють в будинок через шерсть тварин. Також вони люблять солодкі запахи та аромат фруктів, що гниють, тому сідають на фрукти, плями від пролитих йогуртів або вина. Небезпеку для людини не представляють, але якщо з'їсти фрукт з такою мошкою, можна отримати розлад шлунково-кишкового тракту.
  • Земляні - мешканці кімнатних квітів, які з'являються через надмірний полив. Вологий грунт стає ідеальним місцем для відкладання яєць, а самі мошки потрапляють в квартиру через сміттєпровід, вентиляцію, відкриті вікна.

Обидва види мошок не вважаються загрозою для людей, вони, скоріше, викликають дискомфорт і огиду. Якщо ви не плануєте таке сусідство, то краще вже зараз з'ясувати, як його позбутися.

Як вивести мошок в домашніх умовах - поради

Для тих, хто поки не зіткнувся з непроханими гостями у вигляді дрібних комах, УНІАН пропонує список превентивних заходів - запобігти появі мошок простіше, ніж видворити їх з житла:

Як не допустити появи мошок вдома / Інфографіка УНІАН

Обов'язково пам'ятайте про те, що залишати продукти на столі в жарку пору року категорично не рекомендується. Комахи цілком комфортно відчувають себе при температурі 20-25°C і люблять вологість, тому регулярно міняйте воду в графинах, зволожувачах повітря і не допускайте вогкості в приміщенні.

Якщо ж мошки все-таки атакували вашу квартиру, вивести їх можна декількома способами:

Пастка з пляшки

Ідеальний варіант - приманити комах на переспілі яблука, груші та банани, солодкий лікер, мед або компот на дні відкритої пластикової пляшки. Коли мошки злетяться, закрийте пляшку і викиньте її.

Оцет і мило

Візьміть скляну банку, налийте в неї 1\4 води і додайте столову ложку яблучного оцту і чайну ложку засобу для миття посуду (або рідкого мила). Збийте розчин виделкою і залиште в банці - комахи злетяться на запах оцту, а мило не дасть їм вилетіти назовні.

Харчова плівка

Вам знадобиться будь-яка ємність, в яку можна налити солодку приманку з першого способу або оцет з милом. Натягніть зверху харчову плівку і зробіть в ній отвори зубочисткою. Так у вас вийде створити пастку, з якої комахи вибратися не зможуть. 

ВАЖЛИВО: залишати таку приманку більш, ніж на добу, не варто, як і ставити її біля відкритих вікон - можна приманити комах з вулиці.

Рослинні компоненти

Плодові мошки бояться запаху полину, тому ви можете принести рослину додому і розкласти по квартирі. Якщо полину немає, то підійде камфорне масло, кілька крапель якого потрібно розігріти і залишити в оселі. 

Альтернативні засоби для боротьби з такими комахами: базилік, розмарин, лимонний чебрець, гвоздика і м'ята. З них робиться настоянка - змішуєте трави з 0.5 л окропу, розмішуєте, настоюєте, остуджуєте, а потім проціджуєте через марлю. В кінці потрібно додати 1 ст.л горілки або спирту. Готовим розчином обприскати поверхні в квартирі.

Клейові стрічки

Класичний спосіб, який активно використовується для боротьби з комарами і мухами, але для дрібних шкідників він теж підходить. Розміщуйте готові клейові стрічки поруч з місцем проживання мошок, але пам'ятайте - після того, як комахи зникнуть, зіпсовані продукти або квіти, що загнивають, потрібно буде викинути, щоб не спровокувати появу нових "співмешканців".

Вас також можуть зацікавити новини: