Як доглядати за півоніями у вазі, щоб вони довше стояли / колаж УНІАН, фото pixabay.com, pexels.com

Щоб піони у вазі якомога довше залишалися свіжими і радували око, їм мало просто міняти воду. Досвідчені флористи користуються ще кількома хитрощами, щоб продовжити життя цим квітам. Розповідаємо, як доглядати за піонами, щоб довше стояли.

Як зберегти зрізані піони свіжими якомога довше - 7 хитрощів

  • Візьміть велику вазу

Піони не люблять тісноти, тому беріть широку і глибоку вазу - щоб квіткові "шапки" не тиснулися одна до одної, а стебла на 3/4 були у воді.

  • Знайдіть вазу темнішу

Півонії люблять вази з темного скла - чим темніші, тим краще. У них квіти стоять довше, оскільки крізь скло проникає менше сонячних променів, що сприяють розмноженню бактерій.

Відео дня
  • Приберіть зі стебел зайве листя

Зріжте у півоній листя, яке може торкатися до води - воно почне гнити, і квіти швидше зів'януть.

  • Наливайте у вазу "правильну" воду

Як уже говорили раніше, квітам потрібно міняти воду щодня або через день. Воду потрібно брати відстояну протягом доби, кімнатної температури.

  • Підрізайте стебла

Стебла квітів підрізайте щоразу, коли міняєте воду - навскоси, під кутом 35-45 градусів, і робіть це під проточною водою.

  • Додайте у воду таблетку

Що додати у воду для піонів, щоб продовжити їм життя? Розчиніть таблетку аспірину або активованого вугілля - вони дезінфікуватимуть воду.

  • Зрізайте зів'ялі бутони

Якщо бутони зів'яли - зрізайте їх і не шкодуйте. Їх вам навряд чи вдасться "воскресити", а у вазі вони продовжуватимуть забирати корисні компоненти.

Крім усього вищесказаного, не ставте вазу з піонами на протязі, сонці, біля опалювальних приладів. За можливості обприскуйте квіти з пульверизатора - і вони віддячать вам своєю красою.

Раніше ми розповідали, що робити з тюльпанами після цвітіння - зрізати чи не потрібно.

Вас також можуть зацікавити новини: