Як заморозити ягоди на зиму / фото УНІАН, Олександр Синиця

Варіантів заморозки ягід існує безліч - одні господині зберігають їх цілком, а інші перетирають з цукром. Обидва ці методи мають право на існування, але далеко не універсальні.

УНІАН розповість, як заморозити ягоди, щоб вони не злиплися і який метод заморозки вибрати саме вам.

Раніше ми говорили про те, як зберігати свіжу полуницю в холодильнику і морозилці.

Як правильно зберігати ягоди на зиму - нюанси

На перший погляд здається, що в заморожуванні свіжих ягід немає нічого складного - досить просто пересипати їх в пакет або контейнер, а потім поставити в морозильну камеру. Такий підхід на ділі обертається проти господині - взимку вам доведеться відколювати потрібний шматочок ягід від цілого моноліту. 

Для того, щоб цього уникнути, скористайтеся нашими порадами:

  • промийте ягоди в друшляку під проточною водою кілька разів;
  • викладіть на рушник до повного висихання;
  • відріжте плодоніжки і за бажанням видаліть кісточки;
  • викладіть ягоди на деко, застелене пергаментним папером;
  • поставте деко з ягодами в морозилку на 4 години до затвердіння;
  • упакуйте ягоди в пакет або висипте в контейнер.

ВАЖЛИВО: не чіпайте ягоди руками - вони будуть липнути до рук. Краще акуратно підніміть пергамент і поддіньте ягоди дерев'яною ложкою. Також не зайвим буде наклеїти на тару стікер із зазначенням дати і назви плодів. Пам'ятайте про те, що заморожені ягоди можуть зберігатися в морозилці максимум 3 місяці - більш тривалий термін негативно позначиться на смакових характеристиках.

Як зробити ягоди, перетерті з цукром на зиму

Такий метод підходить тим, хто планує використовувати ягоди для приготування страв або додавати їх в чай. Недолік один - трудомісткість процесу, зате ягоди, перетерті з цукром, зберігають більше вітамінів, ніж варення.

Заморозити з цукром можна малину, ожину, смородину, лохину і навіть полуницю. Робиться це дуже просто:

  • переберіть ягоди, прибравши плодоніжки і листя;
  • ретельно промийте їх під проточною водою;
  • обшпарте окропом в друшляку;
  • перебийте ягоди з цукром в комбайні або блендері.

Готову ягідну масу потрібно перекласти в контейнери або банки, закрити кришкою і відправити в морозилку. Деякі господині під час готування не додають цукор - на терміні зберігання це ніяк не відіб'ється, так що, якщо вам підходить цей спосіб, можете використовувати його.

Вас також можуть зацікавити новини: