Як очистити унітаз / ru.depositphotos.com

Іржа і сечовий камінь в унітазі - це поширена проблема, з якою стикається кожна господиня. Раніше УНІАН розповідав, чим очистити унітаз усередині, а сьогодні ви дізнаєтесь, як це зробити оцетом і содою легко і швидко.

Що розчиняє сечовий камінь в унітазі

Не завжди в боротьбі з іржею і сечовим каменем в унітазі допомагає побутова хімія. Вона працює, скоріше, на видалення запаху і на підтримку чистоти. Але, якщо в унітазі є старі забруднення, то варто скористатися іншими методами.

Ідеальний варіант за дві копійки - оцет. Його можна наносити на сечовий камінь і іржу в чистому вигляді, а можна змішувати з содою. Ефект вас однозначно вразить.

Відео дня

Чистка унітазу содою і оцтом

Один стакан оцту потрібно довести до кипіння. Після того, як вимкните комфорку, відразу додайте в оцет 1 столову ложку соди. Потім цю суміш нанесіть на іржу і залиште на 2-3 години. Коли іржа і сечовий камінь розчиняться, промийте унітаз проточною водою.

Скільки оцту в бачок унітазу

Щоб очистити бачок унітазу, вам варто щедро налити туди оцет. При цьому спочатку потрібно перекрити воду, щоб вона не потрапляла в бочок і не змивала розчин. 

Найкраще робити це ввечері і залишити унітаз в такому вигляді на всю ніч. Вранці повністю спорожніть зливний бочок і промийте його проточною водою, щоб позбутися кислотного запаху. 

Нагадаємо, як позбутися від накипу в чайнику в домашніх умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: