Як почистити лоток пральної машини оцтом та іншими засобами / depositphotos.com

Лоток пральної машинки - одне з найбрудніших місць пристрою, так як на ньому залишаються частинки порошку і тверднуть. Але проблема не тільки в цьому - з часом на лотку утворюються цвіль, накип або іржа. УНІАН розповість, як позбутися від вапняного нальоту в пральній машині і від інших неприємних забруднень.

Раніше ми говорили про те, як почистити пральну машину від накипу.

Як витягнути лоток для порошку з пральної машини - інструкція

Різні моделі пральних машинок відрізняються один від одної за методом установки лотка. У деяких з них є язичок, за який потрібно потягнути, щоб швидко і легко дістати лоток. СМА, які такого язичка не мають, потрібно витягувати інакше:

Відео дня
  • витягнути відсік до упору;
  • обробити різці на дні лотка будь-яким маслом;
  • взятися руками за контейнер і, піднімаючи його вгору, тягнути на себе;
  • натискати на нього, поки не почуєте клацання, і витягнути лоток.

У будь-якому випадку, які б особливості установки лотка не мала ваша машинка, не варто прикладати занадто багато зусиль, інакше ви ризикуєте зламати контейнер.

Як очистити відсік для порошку в пральній машині - загальні поради

Існує універсальний метод очищення контейнера СМА, в ньому використовується сода, лимонна кислота і порошок. Вам потрібно:

  • витягнути відсік для порошку і помістити його в таз;
  • залити його окропом повністю;
  • додати 1-2 ст. л лимонної кислоти;
  • налити в окрему ємність окріп і додати по 1-2 ст. л кальцинованої і харчової соди;
  • коли лимонна кислота перестане шипіти, перемістити лоток в ємність з содою;
  • залишити на дві години, а потім промити під водою.

УНІАН пропонує зручну шпаргалку, якою можна користуватися, якщо не знаєте, які забруднення чим краще очищати:

  • грибок - харчова сода, оцет;
  • накип - лимонна кислота;
  • залишки порошку - лимонна кислота, сода.

Разом з усіма перерахованими вище засобами обов'язково потрібно використовувати жорсткі щітки і губки, щоб якісно відчищати бруд.

Як почистити лоток пральної машини від цвілі - поради

Як ми вже сказали, від цвілі відмінно допомагають харчова сода і оцет. Для того, щоб помити контейнер СМА, залийте в нього оцет і засипте 2 ст.л соди. Залиште на дві години, а потім потріть щіткою або губкою і промийте під проточною водою.

Якщо з першого разу забруднення не відмилися - повторіть процедуру. Перш, ніж встановлювати лоток назад, подивіться чи немає цвілі в самому відсіку. Якщо знайшли - обробіть поверхню ватним диском, змоченим в оцті, і промийте водою.

Як позбутися від вапняного нальоту в пральній машині - рецепт

Накип - перша причина неприємного запаху в СМА. Видаляти його потрібно обов'язково, інакше крім різких ароматів ви отримаєте ще й неякісно випрану білизну, а в перспективі - зламану техніку.

В цілому, для позбавлення від накипу відмінно підходять агресивні миючі засоби, наприклад "Кріт" або "Туалетне каченя", але любителям народних методів цей варіант не підійде. УНІАН радить озброїтися лимонною кислотою - зробити розчин (на 3 л окропу 10-15 гр кислоти) і замочити відсік для порошку в ньому. Після цього лоток потрібно вимити і поставити на місце.

Як почистити лоток пральної машини лимонною кислотою від залишків порошку

Лимонна кислота підійде і для того, щоб відмити контейнер від залишків будь-яких миючих засобів. Зручність цього способу полягає в тому, що вам не доведеться діставати лоток з машинки - достатньо лише насипати в нього 1 ст. л гранул і включити прання при 70-75°C.

Сода теж гарна для таких цілей, але принцип дії у неї інший - вам потрібно змішати соду з водою до консистенції кашки, змастити нею лоток і залишити на дві години. Потім потерти щіткою або губкою і промити під проточною водою.

Як очистити відсік для порошку у вертикальній пральній машині - лайфхаки

СМА, у яких завантаження вертикального типу, не піддаються подібним маніпуляціям - дістати з них лоток не вийде. Зате ви можете використовувати щітку або йоржик:

  • розчинити в 1 л гарячої води 3-4 ст. л будь-якого миючого засобу;
  • змочити щітку в розчині і очистити нею лоток для порошку;
  • промити щітку під водою і видалити нею ж залишки миючих з контейнера.

Деякі господині рекомендують обмотати щітку тканиною, щоб більш ретельно відмити лоток. В кінці процедури краще залишити пралку відкритою, щоб до лотка надходило повітря.

Вас також можуть зацікавити новини: