Як прогнати машину з содою і оцтом / depositphotos.com

З метою профілактики необхідно регулярно чистити пральну машинку, інакше всередині неї на манжеті і барабані утворюється накип або цвіль. Раніше УНІАН говорив про те, як почистити гумку в пральній машині і чи допомагає лимонна кислота в пральну машину від накипу, а сьогодні з'ясуємо, чи можна використовувати для очищення СМА харчову або кальциновану соду.

Також вам буде цікаво дізнатися, навіщо деякі господині сиплять сіль в пральну машинку.

Як почистити пральну машину від запаху содою

Сода - дешевий засіб, за допомогою якого можна швидко і ефективно відмити пральну машинку. Порошок усуває накип і цвіль, а також вбиває неприємний запах. Краще для таких цілей підходить кальцинована, а не харчова сода, так як в ній набагато більше лугу, а значить, вона ефективніше справляється із забрудненнями.

Відео дня

Вам потрібно 100 г кальцинованої або 200 г харчової соди засипати в відсік для порошку і запустити машинку без білизни на 30-40 хвилин з температурою 40-60°С. Через 20 хвилин поставте на паузу і почекайте 2-3 години, потім доведіть процес прання до кінця.

Також ви можете додавати кальциновану соду кожен раз під час прання одягу - це допоможе трохи пом'якшити жорстку воду. Про це ми згадували раніше, коли розповідали, як використовувати соду при пранні речей.

Як почистити пральну машину оцтом

Оцет - ще один копійчаний засіб, завдяки якому ваша пральна машинка буде сяяти чистотою і завжди приємно пахнути. Також оцет, як і сода, відмінно справляється з небажаними утвореннями на манжеті, барабані або інших деталях СМА.

Візьміть 200 мл 9% оцту вилийте в відсік для кондиціонера, включіть прання без білизни на найдовший проміжок часу і максимальну температуру. Через 20 хвилин поставте на паузу і почекайте 1.5 - 2 години, потім доведіть процес прання до кінця. 

Після закінчення цього процесу ретельно вимийте барабан і дверцята чистою теплою водою, щоб позбутися від специфічного запаху.

Чистка пральної машини содою і оцтом з лимонною кислотою

Такий засіб - справжній бум для будь-яких бактерій, накипу або інших всіляких забруднень. Три самих бюджетних, але і дієвих засоби об'єднуються в одне:

  • 200 мл 9% оцту;
  • 1 ст. л. харчової соди;
  • 1 ст. л. лимонної кислоти.

Змішайте харчову соду і лимонну кислоту, розчинивши їх в 100 мл води. Потім вилийте цю суміш у відсік для кондиціонера, а склянку оцту - в барабан СМА. Увімкніть машинку на найдовший режим при максимальній температурі, а через 20 хвилин поставте пристрій на паузу. Зачекайте 2 години, потім закінчіть цикл прання. В кінці протріть всі гумові частини СМА слабким розчином оцту і теплою водою і запустіть машинку на найкоротший режим прання.

Вас також можуть зацікавити новини: