Лайфхаки, як зробити кислі мандарини солодкими / фото ua.depositphotos.com

Багато з нас люблять поласувати цитрусовими, тим більше що вони дуже корисні для здоров'я. А в період новорічних свят вживання мандаринів вже стало справжньою традицією. Існує кілька методів, завдяки яким кислі мандарини не зіпсують вам свято, оскільки їх можна перетворити в солодкі, про що ми і розповімо в матеріалі.

Чому мандарини кислі - просте пояснення

Практично всі цитруси є кислими в більшій чи меншій мірі. Науково це залежить від клітин, які називаються вакуолями: вони кислі через наявність у них позитивно заряджених іонів водню.

Однак основною причиною того, що мандарини стають кислими, є нестача поживних елементів і висихання грунту, коли формувалися плоди. Крім того, недозрілі мандарини також можуть бути кислими.

Відео дня

Як зробити кислі мандарини солодкими - найкращі лайфхаки

У тому випадку, якщо куплені вами мандарини виявилися кислими, не турбуйтеся, адже це можна виправити в найкоротші терміни. Тим більше, відрізнити нестиглі мандарини дуже складно на вигляд. Опишемо кілька лайфхаків, як кислі мандарини зробити солодкими.

  • Потрібно відправити мандарини в мікрохвильову піч всього на півхвилини, увімкнувши її на максимально можливу потужність. Щоб вони охололи, поставте їх холодильник на кілька хвилин. Врахуйте те, що після теплової обробки в мікрохвильовці мандарини не можна довго зберігати, оскільки вони швидко зіпсуються.
  • Також зробити з кислих мандаринів солодкі можна за допомогою води: залийте фрукти рідиною, температура якої близько 40 градусів, і потримайте в такому середовищі 10 хвилин. У тому випадку, якщо фрукти не стали солодкими, після цього помістіть їх вже в крижану воду на півгодини.

Якщо ви нікуди не поспішайте, то існує ще один перевірений метод "підсолоджування" мандаринів. Щоб вони дозріли природним шляхом, їх потрібно покласти на кілька днів на підвіконня, на яке потрапляє сонячне світло.

Раніше ми писали, як використовувати апельсинові кірки, описавши унікальний метод застосування на городі.

Вас також можуть зацікавити новини: